Այսօր ես ուզում եմ կիսվել Ընկույզով աջիկա պատրաստելու մի բաղադրատոմսով, որը խնամքով պահում եմ և հաճախ պատրաստում ընտանիքիս համար։ Նույնիսկ ամենահասարակ կողմնակի ճաշատեսակը ձեռք է բերում բոլորովին այլ տեսք և համ։
Աջիկան համեղ կծու սոուս է, որը կարելի է մատուցել բառացիորեն ամեն ինչի՝ մսի, հատիկեղենի, մակարոնեղենի հետ: Սրա շնորհիվ, ձեռքի մեկ շարժումով սովորական սև հացի տապակած կտորները վերածվում են էլեգանտ բրուսքետների՝ ոչ պակաս, քան ռեստորանայինները։
Խորհուրդ եմ տալիս պատրաստի ընկույզի սոուսը լցնել չոր, ստերիլիզացված փոքր բանկաների մեջ: Նման հում աջիկան անհրաժեշտ է պահել սառը վիճակում։ Լավ է պահվում մինչև 2 ամիս։ Բայց եթե բանկան արդեն բացել եք, ապա փորձեք այն օգտագործել մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Աջիկան ստացվում է կծու, չափավոր աղի, համեմունքների բույրով լցված, հարուստ ընկույզի համով։
Հուսով եմ, որ դուք նույնպես կհավանեք սոուսը:

Ընկույզով աջիկա. Բաղադրիչներ
_Չիլի պղպեղ 100 գ
_Սխտոր 100 գ
_Ընկույզ 100 գ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
_Խնձորի քացախ 1 ճաշի գդալ
_Կանաչիներ ըստ ճաշակի
_Խմելի Սունելի 1 թեյի գդալ
Ընկույզով աջիկա. Պատրաստման եղանակը
_Պղպեղները կտրատել, դրանք պատասխանատու են կծու համի համար։ Եթե ցանկանում եք, որ այն բավական կծու լինի, մի քիչ սերմեր թողեք։ Հակառակ դեպքում, պետք է հեռացնել դրանք ամբողջությամբ:
_Ընկույզը տապակել չոր թավայի մեջ։ Այսպիսով, դրանց համը ճաշակը կդառնա ավելի արտահայտիչ:
_Լվանալ կանաչիները և չորացնել սրբիչով:
_Այժմ պղպեղը ընկույզների հետ միասին լցնել բլենդերի մեջ: Այնուհետև ավելացնել կանաչիներ, սխտոր և շաքար, համեմունքներ:
_Վերջում լցնել քացախը և ամեն ինչ նորից հարել բլենդերով։
_Հարել մինչև հարթ լինի կամ այնքան, որ փոքր կտորներ զգացվեն։ Սա կախված է ձեզանից:
_Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի և նորից խառնել։
Ուշադրություն դարձրեք շաքարավազին, կարող եք այն չլցնել: Նախ հարել առանց քաղցրության և համտեսել սոուսը։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մեկ-երկու գդալ շաքարի փոշի և նորից խառնել։
Նման արագ աջիկան եփելու կարիք չկա, հենց սա է հմայքը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ Կարմիր պղպեղ