Ընկույզով պասային թխվածք. Արագ պատրաստվող համեղ քաղցրավենիք

Ընկույզով պասային թխվածքներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ընկույզով պասային թխվածք. Արագ պատրաստվող համեղ քաղցրավենիք

Առանց ձվի, կաթի կամ կարագի պատրաստած թխվածքաբլիթները պահքի ընթացքում թեյի հիանալի լրացում են: Եվ ոչ միայն պահքի ժամանակ: Օգտագործելով ցանկացած ընկույզ, ինչպես նաև (ըստ ցանկության) խնձոր կամ համեմունքներ, ինչպիսիք են վանիլինը, դարչինը, կիտրոնը կամ նարնջի կեղևը, այս թխած ապրանքները հատկապես համեղ են դարձնում: Իսկ պատրաստման պարզության շնորհիվ բաղադրատոմսը գրավում է առաջին տեղը:

Խմորը կպահանջի մթերքների նվազագույն փաթեթ, որն, անշուշտ, կարելի է գտնել ցանկացած խոհանոցում: Մի քանի րոպեում խառնում եք ամեն ինչ: Բացի այդ, խմորեղենը բավական արագ է թխվում: Բացի այդ, այս փխրուն ընկույզի թխվածքաբլիթներն ունեն երկար պահպանման ժամկետ, այնպես որ կարող եք վստահորեն թխել կրկնակի բաժին:

Քանի որ ալյուրի որակը տարբեր է լինում, պատրաստի արդյունքի քանակը կարող է տարբեր լինել:

Ընկույզով պասային թխվածք

Ընկույզով պասային թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 200 գ
  • Օսլա 70 գ
  • Ջուր 100 մլ
  • Արևածաղկի ձեթ 70 գ
  • Շաքար 4-6 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
  • Ընկույզ 100 գր

Ընկույզով պասային թխվածք

Ընկույզով պասային թխվածք. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաղած ալյուրը խառնել օսլայի, փխրեցուցիչի, շաքարի կեսի (2-3 ճաշի գդալ) և մի պտղունց աղի հետ:
  2. Չոր խառնուրդի մեջ լցնել բուսական յուղ և ջուր: Հունցել փափուկ, առաձգական խմոր:
  3. Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել և խմորը գրտնակել մոտ 5 մմ հաստությամբ շերտով:
  4. Այժմ պատրաստեք միջուկը՝ ընկույզները մանրացնել բլենդերով և խառնել մնացած շաքարը (2-3 ճաշի գդալ):
  5. Լցնել միջուկը խմորի շերտի վրա, տարածել հավասար շերտով:
  6. Խմորից գլորել ռուլետ, այնուհետև կտրել տափօղակների նման:
  7. Ապագա թխվածքը տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
  8. Դնել նախապես 180 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում: Թխել մոտ 20 րոպե:

Ընկույզով պասային թխվածք

Ընկույզով պասային թխվածքը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շաքար լոխում առանց ձվի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք