Ընկույզով սալորի մուրաբա. Յուրահատուկ համով քաղցրավենիք ձմեռվա համար

Ընկույզով սալորի մուրաբա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ընկույզով սալորի մուրաբան դուր կգա այն մարդկանց, ովքեր, սկզբունքորեն, սիրում են խոհարարական համարձակ փորձարկումներ: Դե, իհարկե նաև նրանք, ովքեր արդեն հոգնել են նմանատիպ պահածոների դասական բաղադրատոմսերից:

Ընկույզի ավելացման շնորհիվ սալորի մուրաբան ունենում է օրիգինալ համ, որը հաճելիորեն կզարմացնի ձեր սիրելիներին և հյուրերին: Երեխաները կուրախանան հենց «անակնկալով», երբ պտղի մեջ գտնեն ընկույզի միջուկը: Ընդհանրապես, բոլորը երջանիկ կլինեն:

Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ ընկույզով սալորի մուրաբան եփվում է մի քանի օր, երեք կամ չորս անգամով, ինչը բավականին հարմար է. Դուք ստիպված չեք լինի ժամերով կանգնել վառարանի մոտ:

Ընկույզով սալորի մուրաբա

Ընկույզով սալորի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սալոր — 1-1,3 կգ

_Շաքարավազ — 1 կգ

_Ջուր — 500 մլ

_Ընկույզի միջուկի կես — ըստ սալորի քանակի

Ընկույզով սալորի մուրաբա

Ընկույզով սալորի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստել սալորը: Լվանալ պտուղները և չորացնել թղթե սրբիչներով: Հեռացնել պոչերը և կորիզները սալորից՝ առանց այն կտրելու, փորձեք կորիզը դուրս մղել, օրինակ, մատիտի չսրված կողմով:

_Պատրաստված սալորը լցնել ամանի մեջ և կշռել: Մուրաբա պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է 1 կգ մաքրած պտուղներ:

_Պատրաստել մուրաբայի օշարակը: Դա անելու համար շաքարավազը լցնել լայն կաթսայի կամ թասի մեջ և ավելացնել սառը ջուր: Դնել միջին կրակի վրա և հասցնել եռման, երբեմն խառնելով: Եփել 5 րոպե:

_Պատրաստի սալորները թաթախել լցնել օշարակի մեջ և այն նորից եռացնելուց հետո եփել թույլ կրակի վրա 5 րոպե: Հեռացնել կրակից և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 5-6 ժամ:

_Օշարակի մեջ սալորը կրկին կրակի վրա դնել եւ եփել 5 րոպե: Թող սառչի: Թողեք այն 5 ժամ: Այսպիսով, կրկնեք ևս 3 անգամ: Այս ընթացքում պտուղները հագեցած կլինեն օշարակով, բայց կպահպանեն իրենց ձևը:

_Եփած սալորը լցնել քամոցի մեջ և թող օշարակը թափվի կաթսայի մեջ: Լցոնել յուրաքանչյուր սալորը կես ընկույզի միջուկով: Այսպես պատրաստված պտուղները դասավորեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ:

_Կրկին եռացնել օշարակը: Այն զգուշորեն լցնել բանկաների մեջ գտնվող սալորի վրա:

_Մուրաբան սառելուց հետո փակել պլաստիկ կափարիչներով: Ավելի լավ է այն պահել սառնարանում:

Ընկույզով սալորի մուրաբա

Խորհուրդ. Ընկույզով սալորի մուրաբայից կարելի է չիր պատրաստել: Լցոնված պտուղները շարեք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ցանել շաքարի փոշի և դնել 90 °C տաքացրած ջեռոց: Դուռը բաց թողեք: Երբ պտուղները չորանան, սառչելուց հետո դասավորեք չոր, մաքուր բանկաների մեջ:

Ընկույզով սալորի մուրաբան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք