Ընկույզով տորթեր. Թեյի նրբահամ քաղցրավենիք

Ընկույզով տորթեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ընկույզով տորթ. Թեյի նրբահամ քաղցրավենիք

Նոր աղանդեր եք փնտրում, թե՞ ցանկանում եք հրուշակագործի ձեր հմտությունները կիրառել: Փորձեք պատրաստել ընկույզով տորթ, որ կուրախացնի ձեր ընտանիքին և հյուրերին: Ավելի լավ աղանդեր չկա տոնական սեղանի կամ պարզապես թեյի համար:

Բազմաշերտ տորթ պատրաստելը կպահանջի մի փոքր չարչարանք, բայց արդյունքն այնպիսին կլինի, որ, անկասկած, արժե ջանք թափել: Աղանդերը բաղկացած է եթերային և փափուկ թխվածքաբլիթներից, դեղնուցի հիմքով կրեմով և սպիտակուցային ընկույզով ընդերքից:

Ընկույզով տորթ

Ընկույզով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձվի դեղնուց 5 հատ
  • Շաքար 560 գ
  • Կարագ 325 գ
  • Կաթ 350 մլ
  • Սերուցքային պուդինգ 40 գ
  • Վանիլային շաքար 3 ճաշի գդալ
  • Ձու 6 հատ
  • Ջուր 4 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 240 գ
  • Փխրեցուցիչ 10 գ
  • Ձվի սպիտակուցներ 5 հատ
  • Ընկույզ 250 գ
  • Կաթնային շոկոլադ 100 գ
  • Նուշի թերթիկներ 4 ճաշի գդալ

Ընկույզով տորթ

Ընկույզով տորթ

Ընկույզով տորթ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կրեմը պատրաստելու համար դեղնուցները հարել 200 գ շաքարով: Տաքացնել խառնուրդը ջրի գոլորշու վրա` հարելով:
  2. 300 գ սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել բլենդերով: Լցնել դեղնուցի զանգվածը և կրկին հարել, մինչև որ հարթ դառնա:
  3. Խառնել կաթը, վանիլային շաքարն ու պուդինգը և տաքացնել,երբեմն խառնելով, մինչև որ այն խտանա: Ստացված խառնուրդը ավելացնել կրեմին, հարել և մի կողմ դնել:
  4. Ձվերը հարել 200 գ շաքարով, ավելացնել ջուրը, 150 գ ալյուրը, փխրեցուցիչը և հունցել փափուկ խմոր:
  5. Լցնել այն յուղաթղթով ծածկված կաղապարի մեջ և կես ժամ թխել 180 ° C ջերմաստիճանում:
  6. Այդ ընթացքում սպիտակուցները հարել մնացած շաքարով մինչև պինդ գագաթները: Ավելացնել մնացած ալյուրը և շարունակել հարել մինչև հարթ ստացվի: Լցնել տապակած և կտրատած ընկույզը, խառնել:
  7. Նույն չափի կաղապարը ծածկել յուղաթղթով և մեջը լցնել սպիտակուց-ընկույզի խառնուրդը, այն հավասարաչափ տարածել ամբողջ մակերևույթի վրա:
  8. Թխել 25 րոպե 180 ° C տաքացած ջեռոցում:
  9. Խառնելով հալեցնել շոկոլադը մնացած կարագով` գլազուր պատրաստելու համար:
  10. Կտրել խմորը մեջտեղից՝ երկարությամբ: Քսել դեղնուցով կրեմի կեսը խմորի վրա՝ այն հավասարապես տարածելով:
  11. Ծածկել այն թխած ընկույզով հիմքը, քսել կրեմի երկրորդ մասը, վրան դնել թխվածքաբլիթի վերևի կեսը:
  12. Շոկոլադե գլազուրը քսել աղանդերի վրա և շաղ տալ նուշի փաթիլներ: Սառնարանում պահել առնվազն 6 ժամ:

Ընկույզով տորթ

Այժմ արդեն կարելի է հանել այն և կտրել մասերի:

Ընկույզով տորթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Բաունտի կոկոսի միջուկով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք