Թաթար բորակի. Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ու մատչելի ուտեստը

Թաթար բորակի ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Թաթար բորակի. Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ու մատչելի ուտեստը
Հայաստանի ամբողջ տարածքում այս ուտեստը կոչվում է Թաթար բորակի, և միայն Գյումրիում՝ Թաթար Բորանի: Շատ հագեցնող, համեղ ուտեստ է, որը կարելի է պատրաստել, եթե տանը ոչինչ (կամ գրեթե ոչինչ) չկա:

Թաթար բորակի

Ավելի լավ է այն ուտել առավոտյան կամ ճաշին, քանի որ սա բավական ծանրամարս կերակուր է: Եթե ​​դեռ չեք փորձել այս ուտեստը, ապա պահպանեք բաղադրատոմսը և կրկնեք այն ձեր խոհանոցում:

Պարզեցված ներկայացնելու դեպքում սա աղ արած ջրի մեջ եփված խմորի բարակ կտորներ են, որոնք մատուցվում են տապակած սոխով և սոուսներով: Սոուսը կարելի է փոխարինել սխտորով թթվասերով կամ մածունով: Հագեցնող ուտեստ, որն ունի շատ պարզ պատրաստման եղանակ:

Թաթար բորակի

Թաթար բորակի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ ձու — 1 հատ

_ ջուր — 1/2 բաժակ

_ ալյուր — 1.5 բաժակ (մոտավորապես)

_ աղ — ըստ ճաշակի

_ սոխ — 1 գլուխ

_ սխտոր — 1 պճեղ

_ թթվասեր (կամ մածուն) — 100 գրամ

_ բուսական յուղ (կամ կարագ) — 1 ճաշի գդակ

Թաթար բորակի

Թաթար բորակի. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել ձուն, աղը և ջուրը փոքր ամանի մեջ: Հարել, մինչև միասեռ դառնա:

_Ավելացնել մաղած ալյուրը: Հունցել պինդ խմոր: Թող խմորը հանգստանա 30 րոպե:

_Մաքրել, կտրատել ու տապակե սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Իդեալական տարբերակն է սոխը կարագով տապակել: Բայց կարող եք վերցնել բուսական և սերուցքային յուղերի խառնուրդ:

_Թթվասերին կամ մածունին ավելացնել ճզմած սխտոր և խառնել:

_Խմորը բարակ շերտով գրտնակել: Այդ ընթացքում կաթսայով ջուրը եռացնել:

_Բարակ շերտով գրտնակած խմորը կտրատել քառակուսի կամ ինչպես ուզում եք: Լցնել խմորն արդեն լավ եռացող աղաջրի մեջ և եփել մոտ 4-5 րոպե, մինչև որ փափկի ու պելմենների նման սկսի լողալ ջրի երեսին:

_Պատրաստի խմորը գդալով զգուշորեն հանել և դնել մատուցման ափսեի մեջ: Վերջում վրան լցնել սոխեռածը և սխտորով սոուսը: Այս հարցում կարող եք առաջնորդվել ըստ ձեր նախասիրության, կարելի է սխտոր ու սոխ չվերցնել, այլ միայն յուղ, կարագ, թթվասեր լցնել:

Թաթար բորակի

Թաթար բորակին պատրաստ է: Մատուցեք և վայելեք:

Բարի ախորժակ!

Խմորով ուտեստների սիրահարներին առաջարկում ենք նաև սա

Տեսանյութ

Թաթար Բորակի կարող եք պատրաստել նաև պելմենիի ավելացած խմորից, որի պատրաստման տեսանյութը կտեսնեք ստորև․

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք