Թարմացնող լիմոնադ. 1 կիտրոնով հիանալի ըմպելիք

Թարմացնող լիմոնադ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մեկ կիտրոնով թարմացնող լիմոնադը գրավեց ոչ միայն տղաներիս, այլև նրանց բոլոր ընկերների սրտերը։ Ի վերջո, այս ըմպելիքը կատարյալ է սենդվիչների հետ, կամ ուղղակի ծարավը հագեցնելու համար։ Խորհուրդ եմ տալիս փորձել, քանի դեռ ամառ է:

Այս ըմպելիքը կարելի է պատրաստել ոչ միայն կիտրոնով, այլ նաև նարինջով, լայմով, գրեյպֆրուտով։ Խորհուրդ եմ տալիս նախապես պատրաստել օշարակը։

Թարմացնող լիմոնադ

Թարմացնող լիմոնադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կիտրոն 1 հատ

_Շաքարավազ 200 գր

_Ջուր 400 մլ

_Գազավորված ջուր 1,5 լ

Թարմացնող լիմոնադ

Թարմացնող լիմոնադ
Թարմացնող լիմոնադ. Պատրաստման եղանակը

_Գազավորված հանքային ջուրը սառեցնել սառնարանում:

_Դանակով կտրել կիտրոնի կեղևը՝ չկտրելով սպիտակ հատվածը։

_Կեղևը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և սովորական ջուրը:

_Խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի և եփել 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա։

_Անջատել կրակը և թողնել, որ օշարակը սառչի, այդ ընթացքում կիտրոնի հյութը քամել, լցնել տարայի մեջ։

_Սառեցված օշարակը քամել մաղի միջով:

_Խառնել հյութին, այս խառնուրդին ավելացնել գազավորված ջուրը, խառնել։

_Տարան փակել կափարիչով կամ փաթեթավորել սննդային թաղանթով։

_Լիմոնադը 20 րոպեով դնել սառնարանը։

_Մատուցելուց առաջ ըմպելիքին ավելացնել սառույցի կտորներ։

_Լիմոնադը մատուցելուց անմիջապես առաջ լիմոնադի սափորի մեջ կարելի է ավելացնել կտրատած անանուխ, հաղարջի տերևներ, ռեհան կամ թարխուն:

Թարմացնող լիմոնադ

Կարելի է խառնել կանաչիները, որպեսզի ստացվի յուրահատուկ համ: Իսկ սառեցված հատապտուղները՝ օրինակ հաղարջ, ազնվամորի, չիչխան, կօգնեն փոփոխել ըմպելիքի համը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պատրաստում ենք Սմուզի Նանա լայմ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք