Թարմ կաղամբով աղցան. Շատ արագ պատրաստվող և շատ համեղ, դյուրամարս ամառային ուտեստ

Թարմ կաղամբով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Թարմ կաղամբով աղցան. Շատ արագ պատրաստվող և շատ համեղ, դյուրամարս ամառային ուտեստ

Կարծում ենք, որ շատերը գիտեն, թե ինչպես պատրաստել համեղ, կաղամբով աղցան: Քացախով, խրթխրթան և անուշաբույր կաղամբով աղցանը հաճախ են պատրաստում հասարակական սննդի օբյեկտներում:

Մենք առաջարկում ենք աղցանի մեր տարբերակը՝ հատուկ համեմունքային խորամանկությամբ:

Թարմ կաղամբով աղցան

Թարմ կաղամբով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կաղամբ՝ մոտ 500 գ
  • Գազար 1 հատ
  • Շաքար 1 ճաշի գդալ
  • Աղ 1/2 թեյի գդալ
  • Սովորական քացախ 1,5 ճաշի գդալ
  • Բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի

Թարմ կաղամբով աղցան. Շատ արագ պատրաստվող և շատ համեղ, դյուրամարս ամառային ուտեստ

Թեթև ուտեստ գազարով

Թարմ կաղամբով աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Կաղամբը մանր կտրատել, աղ անել և ձեռքերով տրորել:
  2. Քերել գազարը խոշոր քերիչով, խառնել կաղամբին և թողնել 20 րոպե:
  3. Ավելացնել շաքարավազ և քացախ, խառնել և լցնել բուսական յուղը՝ ավելացնել ըստ ճաշակի:
  4. Կաղամբն արդեն պատրաստ է և այն կարելի է մատուցել սեղանին:

Նման կաղամբով աղցանին կարելի է նաև ավելացնել թարմ սամիթ և մաղադանոս կամ սամիթի սերմեր. Դրանք շատ յուրօրինակ համ են հաղորդում կաղամբին և արդյունքում ստացված աղցանն իր համով նման է տակառի մեջ թթու դրած կաղամբի:

Թարմ կաղամբով աղցան

Ոմանց դուր է գալիս այս կաղամբը սոխով, մյուսներին՝ մանր կտրատած սխտորով, այնպես որ սոխ կամ սխտոր ավելացրեք ձեր ճաշակով, կարելի նաև կանաչ սոխ ավելացնել: Պահել փակ տարայի մեջ՝ սառնարանում:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Թարմ կաղամբով աղցան

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք