Թեթև աղցան. Առանց մայոնեզի, ամենօրյա թարմ ու վիտամինացված նախուտեստ

Թեթև աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Թեթև աղցան. Առանց մայոնեզի, ամենօրյա թարմ ու վիտամինացված նախուտեստ

Բանջարեղենով ուտեստը ստացվում է պարզապես հրաշալի, շատ համեղ, անուշաբույր և թարմ:

Կարևորը հասած բանջարեղեն ընտրելն է, որպեսզի աղցանը հյութալի լինի:

Թեթև աղցան

Թեթև աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Քաղցր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

_Կաղամբ՝ ըստ ճաշակի

_Սոխ՝ ըստ ճաշակի

_Ճակնդեղ՝ ըստ ճաշակի

_Աղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Ճակնդեղի թթու

Թեթև աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Մանր կտրատել կաղամբը, աղը և ձեռքերով տրորել, որպեսզի ավելի փափուկ ստացվի:

_Կտրել սոխը բարակ կիսաօղակներով:

_Ընտրել հյութալի և մսոտ քաղցր պղպեղ, կտրել շերտերով:

_Մանրացնել սխտորը:

_Քերել գազարը կորեական գազարի քերիչով:

_Բուսայուղը տաքացնել և տապակել սոխը, այնուհետև ավելացնել սխտորն ու բուլղարական պղպեղը, խառնել և ավելացնել գազարը:

_Եփել 5 րոպե, ավելացնել կաղամբը և խառնել:

_Ավելացնել կտրատած կանաչիները:

_Եփած ճակնդեղը կտրատել բարակ ձողիկներով և խառնել աղցանի հետ:

_Աղով և պղպեղով համեմել, եթե պետք է, ավելացնել բուսական յուղ:

_Կարելի է աղցանը դնել սառնարանը, որ թրմվի կամ անմիջապես մատուցել:

Թեթև աղցան

Համն ու բույրը հաճելի են, կալորիաները՝ քիչ: Այս համեղ աղցանը, հիանալի համադրվում է մսամթերքի և ձկան տարատեսակ ուտեստների հետ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Թարմ կաղամբով աղցան

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք