Թեթև տիրամիսու. Եթերային, չքնաղահամ աղանդեր, որը նուրբ է և շատ համեղ:
Այս աղանդերը սիրում են բոլորը, տիրամիսուն գրավել է իր հաստատուն տեղը համադամասերների նախընտրությունների ցանկում:
Տիրամիսու պատրաստելն այնքան էլ դժվար չէ, որքան կթվա, երբ առաջին անգամ են այն փորձում: Ամեն ինչ պատրաստվում է հեշտությամբ և պարզորեն, իսկ արդյունքը բոլոր տեսակի գովեստներից բարձր է: Անպայման պատրաստեք և ձեր բոլոր հարազատներին ու սիրելիներին հմայեք այս նուրբ համով:
Թեթև տիրամիսու. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Առանց շաքարավազի հարած սերուցք 150 գ
- Շաքարավազ 15 գ
- Ձվի դեղնուց 2 հատ
- Շաքար 30 գ
- Ջուր 10 գ
- Մասկարպոնե պանիր 250 գ
- Սուրճ 15 գ
- Շաքար 20 գ
- Գոլ ջուր 120 գ
- Թխվածքաբլիթներ 10 հատ
Թեթև տիրամիսու. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբի համար խորը ամանի մեջ խառնել տաք ջուր, սուրճ և 20 գրամ շաքար: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտ և թող սառչի:
- Հաջորդը, առանձին խորը ամանի մեջ, խառնել հարած սերուցքը և 15 գրամ շաքարավազը և հարել խառնիչով մինչև խիտ փրփուր ստացվի:
- Առանձին ամանի մեջ հարել 2 դեղնուց, դրան ավելացնել 30 գրամ շաքարավազ և լցնել մի քիչ ջուր:
- Խառնուրդը դնել ջրային բաղնիքի վրա, և ցածր արագությամբ անընդհատ խառնել այնքան, մինչև խառնուրդը մածուցիկ դառնա: Թող սառչի:
- Վերցնել խորը ափսե, ավելացնել մասկարպոնե պանիրը և թեթևակի հարել բահիկով, այնուհետև լցնել ձվի խառնուրդը դրա մեջ, և կրկին զգուշորեն խառնել: Այնուհետև ավելացնել հարած սերուցքը և թեթև խառնել:
- Վերցնել թխվածքաբլիթները թաթախել դրանք սուրճով խառնուրդի մեջ և շարել դրանք աղանդերի պատրաստման համար նախատեսված ամանի հատակին:
- Կրեմով ծածկել դրանք, ապա կրկին շարել բլիթների մի շերտ, կրկին քսել կրեմի մի շերտ, հավասարեցնել այն և թողնել սառնարանում 3-4 ժամ: Դրանից հետո հանել և վերևում ցանել կակաոյի փոշի:
Թեթև տիրամիսուն պատրաստ է: Կրեմի շնորհիվ այն նուրբ է, բուրավետ և թեթև: Ստացվում է ավելի լավ, քան ցանկացած ռեստորանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ աղանդեր
Facebook Comments