Թթու դրած կծու կաղամբ. Ամենահարմար նախուտեստը

Թթու դրած կծու կաղամբ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Թթու դրած կծու կաղամբ. Ամենահարմար նախուտեստը

Կաղամբի թթուն ամուր արմատավորված է աշխարհի բազմաթիվ խոհանոցներում: Այն շարունակում է մնալ մատչելի մթերք, որը հարուստ է վիտամին C- ով: Սա պարզ նախուտեստ է, որն անփոխարինելի է ամենատարբեր սեղաններին:

Թթու դրած կծու կաղամբ

Թթու կաղամբը շատի հեշտ է պատրաստվում, բայց երբեմն համի խնդիր է առաջանում: Դրա համար ավելացնում ենք կծու պղպեղ, որն իդեալական կդարձնի այն: Կաղամբի թթվի համար օգտագործվում են նեխուր, սխտոր և մի փոքր ճակնդեղ:

Թթու դրած կծու կաղամբ

Թթու դրած կծու կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սպիտակ կաղամբ 2 կգ
  • Գազար 4 հատ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Չիլի պղպեղ 1 հատ
  • Ջուր 1 լ
  • Շաքար 100 գ
  • Աղ 2 ճաշի գդալ
  • Պղպեղ 10 հատ
  • Դափնու տերև 4 հատ
  • Մեխակ 5 հատ
  • Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
  • Քացախ 100 մլ

Թթու դրած կծու կաղամբ

Թթու դրած կծու կաղամբ. Պատրաստման եղանակը

  1. Առաջին հերթին լվանալ և մանրացնել կաղամբը ձեզ հարմար ցանկացած եղանակով: Գազարը խոշոր քերիչով քերել, սխտորը և կծու պղպեղը կտրատել մանր կտորներով կամ բարակ շերտերով:
  2. Պատրաստել մարինադը. Լուծել շաքարը մեկ լիտր ջրի մեջ, ավելացնել աղ, պղպեղ, մեխակ, դափնու տերևներ և եռացնել: Հեռացրեք կրակից և թող սառչի: Համեմունքների խառնուրդի մեջ լցնել յուղ և քացախ (9%):
  3. Կաղամբը լցնել հարմար տարայի մեջ պարբերաբար ավելացնելով սխտոր և պղպեղ և ծածկել մարինադով:
  4. Վրան ծանրոց դնել և ապագա խրթխրթան նախուտեստը թողեք սառնարանում 24 ժամ:

Թթու դրած կծու կաղամբ

Թթու կաղամբի առավելությունն այն է, որ դրա համար կարելի  է ցանկացած կաղամբ վերցնել: Ավելի երիտասարդ կաղամբով այն ավելի արագ կպատրաստվի: Հաճելին այն է, որ կծու նախուտեստը կարելի է երկար պահել սառնարանում:

Կարող եք մատուցել այն մսով ուտեստների հետ. Կծու կողմնակի ուտեստը հատկապես հաճելի է կրակի վրա խորոված կամ ջեռոցում տապակած խոզի մսի համն ընդգծելու համար:
Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Մալականի թթու

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք