Թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ. Թեթև ու հագեցնող ուտեստը շատ հարմար ընթրիք կլինի

թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում եմ թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ պատրաստելու լավ բաղադրատոմս, որը հաճախ եմ եփում։

Որպեսզի ուտեստը ձանձրալի չթվա, վրան մի քիչ քրքում ավելացրեք, կստանաք ախորժելի գույն, և ոչ ոք չի հրաժարվի նման համեղ ընթրիքից:

Թթու կաղամբը շատ լավ է առաջին ուտեստների, աղցանների և երկրորդ ճաշատեսակների համար: Բացի այդ, այն շատ օգտակար է:

Նախատրաստել թթու կաղամբ, սոխ, արևածաղկի ձեթ, կարտոֆիլ, ջուր, աղացած պղպեղ և քրքում։ Քանի որ թթու կաղամբն ինքնին աղի է, հնարավոր է, որ աղ պետք չլինի ավելացնել։

թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ

Թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ. Բաղադրիչներ

_Թթու կաղամբ — 140 գ

_Սոխ — 100 գ

_Արևածաղկի ձեթ — 4 ճաշի գդալ

_Կարտոֆիլ — 6 հատ

_Ջուր — 180 մլ

_Սև աղացած պղպեղ — ըստ ճաշակի

_Քրքում — 3 պտղունց

թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ

Թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

_Սոխի փոքր խորանարդիկները տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ, ավելացնել աղաջրից քամած թթու կաղամբը։ Ես հեռացնում եմ պղպեղն ու դափնու տերևը, բայց գազարը ողջունելի է:

_Տապակել բանջարեղենը մինչև կաղամբը փափկի։

_Կարտոֆիլը կտրել խոշոր խորանարդիկներով, լցնել կաթսայի կամ խորը թավայի մեջ։

_Կարտոֆիլի վրա լցնել տապակած թթու կաղամբը, ավելացնել աղացած պղպեղ և քրքում։

_Կաթսայի մեջ լցնել տաք ջուրը թեյնիկից և առաջին 10 րոպեները շոգեխաշել թթու կաղամբով կարտոֆիլը՝ առանց կափարիչը բարձրացնելու։

_Այնուհետև խառնել կարտոֆիլը, հետևելով հեղուկի քանակին, մինչև այն արագ գոլորշիանա, լցնել ավելի շատ ջուր, փակել կափարիչը և եփել ուտեստը մինչև ամբողջովին պատրաստ լինի:

թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ թթու կաղամբով շոգեխաշած կարտոֆիլ

Պատրաստի ուտեստը կարելի է մատուցել ցանկության դեպքում թարմ կանաչիներ ավելացնելով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մալականի թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք