Թթու կաղամբ. Օգտակար, համեղ նախուտեստ

Թթու կաղամբ Պահածոներ

Թթու կաղամբ. Օգտակար, համեղ նախուտեստ
Այս օգտակար պահածոն ստացվում է շատ համեղ ու այնքան խրթխրթան, ինչպես տատիկն էր պատրաստում: Բոլորն անշուշտ կհիշեն այս անմոռանալի ու անզուգական համը: Այն և՛ համեղ է, և՛ օգտակար: Վիտամինների իսկական պահեստ:

Թթու կաղամբ

Թթու կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Մանր կտրատած կաղամբ 2,5 կգ
  • Գազար 100 գ
  • Խնձոր շերտ 400 գ
  • Բուրավետ պղպեղ 5 հատ
  • Կծու պղպեղ 5 հատ
  • Աղ 5 թեյի գդալ
  • Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
  • Դափնու տերև  1-2 հատ

Թթու կաղամբ

Թթու կաղամբ. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկսում ենք կաղամբից: Վերին տերևները հանել, լվանալ, բարակ կտրատել ձեզ համար եղանակով: Մանրացված կաղամբը տեղափոխել խորը տարայի մեջ:
  2. Ձեռքերով հունցել կաղամբը, մինչև որ հյութը դուրս գա դրանից: Գազարը քերել կորեական ոճի գազարի քերիչի վրա, լցնել կաղամբի վրա, ավելացնել սև և բուրավետ, աղ անել, ավելացնել շաքարը:
  3. Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ: Կտրատել խնձորը շերտերով, հանել կորիզներն ու միջուկը դրանցից: Խնձորը լցնել կիտրոնի հյութի հավելումով ջրի մեջ, այնպես որ դրանք չսևանան:
  4. Այժմ պետք է հավաքել թթուն: Սկզբում կաղամբի և գազարի խառնուրդը փոքր մասերով դնել բանկայի մեջ, ապա խնձորի շերտ դնել և այդպիսով հերթագայել, մինչև ամբողջությամբ լցվի բանկան:
  5. Բանկայի մեջտեղի մասերում դնել դափնու տերևը, այն թեթևակի ծածկել և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 3-4 օր:
  6. Բանկայում լցված կաղամբն ամեն օր դանակով, կամ փայտե շափուրով ծակծկել, որպեսզի խմորման գազերն ավելի հեշտ դուրս գան:

Թթու կաղամբ

Օգտակար թթու կաղամբը պատրաստ է: Շատ համեղ բաղադրատոմս է կաղամբի պահածոյացման համար: Անպայման պատրաստեք:

Տեսանյութ.

Մոլոկանի թթու պատրաստելու եղանակ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք