Թթու վարունգ. Լեհական բաղադրատոմսով պատրաստված համեղ, խրթխրթան աղցան

Թթու վարունգ Պահածոներ

Թթու վարունգ. Լեհական բաղադրատոմսով պատրաստված համեղ, խրթխրթան աղցան

Վարունգի բաղադրատոմսը պարզ է, բայց շատ համեղ է ստացվում, պահածոն երկար ժամանակ կպահպանվի: Կարող եք փորձել այն բանից հետո, երբ բանջարեղենը մարինադում մի քանի ժամ մարինացվի, բայց եթե պատրաստուկը մնա մի երկու ամիս, այն ավելի համեղ կլինի:

Թթու վարունգ

Թթու վարունգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Վարունգ 1 կգ
  • Ջուր 65 մլ
  • Բուսական յուղ 65 մլ
  • Շաքար 50 գ
  • Աղ 1 ճաշի գդալ
  • Պղպեղ 1 թեյի գդալ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Քացախ 9% 5 ճաշի գդալ

Թթու վարունգ

Թթու վարունգ. Պատրաստման եղանակը

  1. Աղցանի համար ավելի լավ է վերցնել երիտասարդ վարունգ, նրանք  աղցանի մեջ պարզապես կատարյալ կլինեն:
  2. Կարելի է վարունգը կտորներով կտրտել:
  3. Խորհուրդ. Եթե վարունգը շուտ է հավաքվել այգուց, ապա ավելի լավ է լվանալ դրանք և լցնել մաքուր և սառը ջրի մեջ, որպեսզի դրանք նորից դառնան ավելի պինդ:
  4. Լցնել աղը և շաքարը, պղպեղը, քացախի մեջ, ավելացնել քերած սխտորը և խառնել: Այս զանգվածին ավելացնել ջուրը և բուսական յուղը:
  5. Թողնել 2 ժամ՝ պարբերաբար խառնելով աղցանը:
  6. Հիմա դասավորել բանկաների մեջ՝ սեղմելով, լցնել մարինադը և ծածկել կափարիչներով:
  7. Պետք է պահածոները դնել սրբիչով կաթսայի մեջ, ջուրը լցնել մինչև բանկաների ուսերը:
  8. Պետք է մանրէազերծել այն պահից, երբ ջուրը եռում է կաթսայում՝ 10 — 15 րոպե:
  9. Այժմ փակել կափարիչները, շրջել պահածոները, փաթաթել դրանք և թողնել մինչև սառչեն:
  10. Աղցանը պահել նկուղում կամ պահարանում:

Թթու վարունգ

Մատուցելիս ես նման աղցանին թարմ սխտոր և կանաչիներ եմ ավելացնում, լցնում եմ չզտված բուսական յուղ, կարող եք ավելացնել նաև սոխ: Ամեն դեպքում, աղցանը համեղ կլինի: Այն լավ է համակցվում ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խառը թթու

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք