Թթվասերով նրբաբլիթ. Արագ ու հեշտ պատրաստվող նախուտեստ, որը կարող է լիարժեք նախաճաշ լինել

Թթվասերով նրբաբլիթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Համեղ և փափուկ թթվասերով նրբաբլիթ պատրաստելն առանձնապես դժվար չէ, գլխավորը տեխնիկան մշակելն է։

Այս բլիթները համարվում են ունիվերսալ, քանի որ խմորին կարելի է ավելացնել տարբեր ֆերմենտացված կաթնամթերք։ Օրինակ, թթվասերով այս բլիթները շատ նուրբ են ստացվում:

Թթվասերով նրբաբլիթ

Թթվասերով նրբաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ հավի ձու — 2 հատ

_ ալյուր — 250 գ

_ շաքար — 50 գ

_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

_ թթվասեր — 80 գ

_ աղ — 1 պտղունց

_ բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ

Թթվասերով նրբաբլիթ Թթվասերով նրբաբլիթ

Թթվասերով նրբաբլիթ. Պատրաստման եղանակը

_ Ձվերը կոտրել ամանի մեջ և խառնել շաքարավազի հետ, մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի։

_ Քաղցր ձվի զանգվածին ավելացնել թթվասերն ու բուսական յուղը, շարունակել հարել մինչև համասեռ խտության ստացվի։

_ Ալյուրն ու փխրեցուցիչը լցնել թթվասերի և ձվի զանգվածի մեջ, խմորը շաղախել բահիկով։ խառնելու ընթացքում զանգվածին աղ անել։

_ Խմորը ձեռքերով հունցելուց հետո գնդիկ ձևավորել և գրտնակել 3 մմ հաստությամբ։ Շերտից բաժակով շրջանակներ կտրել։

_ Տապակել ապագա նրբաբլիթները փոքր քանակությամբ արևածաղկի ձեթի մեջ միջին կրակի վրա: Պետք է ստացվեն ախորժելի կարմրած բլիթներ:

_ Դրա համար պետք է տապակել մոտավորապես 3-5 րոպե ամեն կողմից:

_ Ուշադիր եղեք տապակելիս, ի դեպ, եփելու ընթացքում խմորը կբարձրանա։

Թթվասերով նրբաբլիթ

Մատուցելուց առաջ թողեք, որ նրբաբլիթները մի փոքր սառչեն, դրեք թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար։ Խորհուրդ ենք տալիս շաքարի փոշի ցանել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադի կեֆիրով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք