Թխած ճակնդեղ. Այսպես են պատրաստում ռեստորաններում՝ շատ հեշտ ու համեղ

Թխած ճակնդեղ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում ենք պատրաստել Թխած ճակնդեղ: Որպես համեղ նախուտեստ մատուցելու համար ճակնդեղը խաշել պետք չէ, ավելի հարմար տարբերակ կա:

Գաղտնիք չէ, որ ճակնդեղը շատ օգտակար է, բայց դրա պատրաստման եղանակները քիչ են:

Այս դեպքում դուք պետք է կարողանաք ճիշտ պատրաստել բանջարեղենը, իսկ խաշելը միակ միջոցը չէ և հեռու է ամենահամեղը լինելուց։

Թխած ճակնդեղ

Թխած ճակնդեղ. Բաղադրիչները

_ ճակնդեղ

_ շաքարավազ

_ աղ

_ ձիթապտղի ձեթ

Թխելու համար անհրաժեշտ կլինի նաև փայլաթիթեղ:

Թխած ճակնդեղ Թխած ճակնդեղ

Թխած ճակնդեղ. Պատրաստման եղանակը

_ Նախ պետք է ճակնդեղը և մանրակրկիտ լվանալ։ Բանջարեղենը կարող է լինել տարբեր չափերի: Վերին ու ստորին մասերը պետք է կտրել, քանի որ հակառակ դեպքում դրանք մեծապես կփչացնեն համը։

_ Փայլաթիթեղը բացել և ճակնդեղը շարել։ Նախապես մաքրելու կարիք չկա։ Վերևում շաքարավազ և աղ ցանել։

_ Ձիթապտղի յուղը նույնպես շատ  օգտակար կլինի: Չպետք է անհանգստանաք հավասարաչափ բաշխման համար, քանի որ պատրաստման ընթացքում ճակնդեղը բավականաչափ կթաթախվի փայլաթիթեղի մեջ։

_ Ճակնդեղները պինդ փաթաթել և դնել նախապես 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_ Սպասել մոտ մեկ ժամ։ Պատրաստ լինելը ստուգելու համար օգտագործեք ցանկացած սուր առարկա։ Բանջարեղենը պետք է փափուկ լինի և հեշտ ծակվի։

_ Երբ պատրաստ լինի, հանեք ջեռոցից և բավական ժամանակ տվեք, որ սառչի։ Սառած ճակնդեղը մաքրվում է արագ և հեշտությամբ։

Թխած ճակնդեղ

Թխած ճակնդեղը շատ անգամ ավելի համեղ է, քան խաշածը, քանի որ դրա մեջ եղած բոլոր հյութերն ու համը մնում են մեջը, վառ գույնը նույնպես պահպանվում է:

Տապակած ճակնդեղը կատարյալ է ցանկացած աղցանների համար և համով է սոուսների մեջ: Դրա հետագա կիրառումը սահմանափակվում է միայն ձեր երևակայությամբ:

Մաղթում ենք բոլորիդ բարի ախորժակ և նորանոր խոհարարական հաջողություններ։

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք