Թխվածքաբլիթներ Համբույր. Թեթև համեղ քաղցրավենիք

Թխվածքաբլիթներ Համբույր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք պատրաստել մատչելի, կաթնաշոռով Թխվածքաբլիթներ Համբույր:

Այս բաղադրատոմսով դրանք իսկապես շատ հաճելի են, հաճախ կպատրաստեք:

Թխվածքաբլիթներ Համբույր

Թխվածքաբլիթներ Համբույր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ալյուր 1 բաժակ

_Մարգարին կամ կարագ 200 գր

_Կաթնաշոռ 300 գր

_Շաքարավազ 1 բաժակ

_Սոդա 1 թեյի գդալ

Թխվածքաբլիթներ Համբույր

Թխվածքաբլիթներ Համբույր. Պատրաստման եղանակը

_Կարագը մանր կտրատել և շաքարավազի կեսը խառնել։

_Ավելացնել կաթնաշոռն ու ալյուրը և հունցել առաձգական խմոր, ավելացնել քացախով մարած սոդան։

_Խմորը գնդել և դնել սառնարանը առնվազն 30 րոպեով։

_Կարելի է խմորն ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում, այդպես միայն լավ կլինի:

_Խմորը գրտնակել շրջանաձև, 1-1,5 սմ հաստությամբ, բաժակով կամ կլոր ձևով շրջաններ կտրատել։

_Շաքարավազը լցնել ափսեի մեջ կամ անմիջապես սեղանին:

_Շրջանակը մտովի կիսել և թաթախել շաքարավազի մեջ մինչև միջին գիծը:

_Այնուհետև շաքարով կողմի վրա ծալել խմորի մյուս կեսը և մի կողմը նորից թաթախել շաքարավազի մեջ, նորից մեջտեղից ծալել, թեթևակի սեղմել:

_Վրան շաքարավազ ցանել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ։

_Թխել լավ տաքացրած՝  200 °C ջեռոցում 20 րոպեից ոչ ավել։

Թխվածքաբլիթներ Համբույր

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք