Առաջարկում ենք պատրաստել մատչելի, կաթնաշոռով Թխվածքաբլիթներ Համբույր:
Այս բաղադրատոմսով դրանք իսկապես շատ հաճելի են, հաճախ կպատրաստեք:
Թխվածքաբլիթներ Համբույր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 1 բաժակ
_Մարգարին կամ կարագ 200 գր
_Կաթնաշոռ 300 գր
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
Թխվածքաբլիթներ Համբույր. Պատրաստման եղանակը
_Կարագը մանր կտրատել և շաքարավազի կեսը խառնել։
_Ավելացնել կաթնաշոռն ու ալյուրը և հունցել առաձգական խմոր, ավելացնել քացախով մարած սոդան։
_Խմորը գնդել և դնել սառնարանը առնվազն 30 րոպեով։
_Կարելի է խմորն ամբողջ գիշեր թողնել սառնարանում, այդպես միայն լավ կլինի:
_Խմորը գրտնակել շրջանաձև, 1-1,5 սմ հաստությամբ, բաժակով կամ կլոր ձևով շրջաններ կտրատել։
_Շաքարավազը լցնել ափսեի մեջ կամ անմիջապես սեղանին:
_Շրջանակը մտովի կիսել և թաթախել շաքարավազի մեջ մինչև միջին գիծը:
_Այնուհետև շաքարով կողմի վրա ծալել խմորի մյուս կեսը և մի կողմը նորից թաթախել շաքարավազի մեջ, նորից մեջտեղից ծալել, թեթևակի սեղմել:
_Վրան շաքարավազ ցանել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ։
_Թխել լավ տաքացրած՝ 200 °C ջեռոցում 20 րոպեից ոչ ավել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ