Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն: Հանգստյան օրերից հետո թխվածքաբլիթները հաճախ ավելանում են, դրանք ժամանակի ընթացքում չորանում են և բոլորովին ախորժելի չեն լինում: Դրանցով կարելի է կերակրել թռչուններին, բայց նաև կարող եք պատրաստել շատ համեղ և հասարակ աղանդեր: Թխվածքաբլիթով խմորեղենը շատ նուրբ է ստացվում և հիշեցնում է «Կարտոֆիլ» թխվածքը:

Ցանկացած փխրուն թխվածքաբլիթի հիման վրա պատրաստվում է եթերային բիսկվիթ, լցոնի և կաթի շերտով: Ի տարբերություն այլ նմանատիպ քաղցրավենիքների, այս աղանդերը պետք է թխել: Այսպիսով, դժվար թե այն տարբերեք դասական բիսկվիթներից: Ցանկության դեպքում կարող եք թխել մի քանի շերտ և պատրաստել ամբողջական տորթ:

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն. Բաղադրությունը

  • Օրեո թխվածքաբլիթներ 170 գ
  • Գալետ թխվածքաբլիթներ 30 գ
  • Կաթ 250 մլ
  • Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
  • Սև շոկոլադ ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ 1 թեյի գդալ

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն. Պատրաստման եղանակը

  1. Թխվածքաբլիթները կտորների բաժանել և ծածկել կաթով: Հարել բլենդերով, մինչև համասեռ զանգված դառնա:
  2. Ավելացնել մի թեյի գդալ փխրեցուցիչ և հարել: Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված 16 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ և թխել 180 աստիճանի տակ, մոտ 40 րոպե
  3. Հալեցնել շոկոլադը միկրոալիքային վառարանում և խառնել հոտազերծված արևածաղկի ձեթով: Կարկանդակի վերին մասը զարդարել թխվածքաբլիթով: Կարելի է զարդարել նաև աղացած ընկույզով կամ հատապտուղներով:

Թխվածքաբլիթով և կաթով խմորեղեն

Նախապես մի պատրաստեք այս խմորեղենը: Թխվածքաբլիթներից պատրաստվող խմորեղենը մատուցել անմիջապես, այդ դեպքում այն կլինի փափուկ և համեղ:

Տորթ Անբան Հուռին՝ առանց Ջեռոցի և Գազօջախի․ Հեշտ, արագ և համեղ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք