Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Պատրաստեք ամենանուրբ սուֆլեն ձեր ձեռքով

Թռչնի կաթ կոնֆետներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Պատրաստեք ամենանուրբ սուֆլեն ձեր ձեռքով

Խանութներում վաճառվող քաղցրավենիքներիս ես ստիպված եղա հրաժարվել պատահաբար: Մի անգամ ես որոշեցի իմ գործընկերներիս հյուրասիրել քաղցրավենիքներով:

Թռչնի կաթ առա մատչելի գնով, առանց որակին նայելու: Կոնֆետները ոչ միայն կոշտ ու անհամ էին, այլև տարօրինակ երանգ ունեին: Այդ ժամանակից ի վեր միանգամից անցա տնական աղանդերների:

Հիշում եմ, որ տարիներ առաջ այս անվամբ տորթը և սուֆլեն համարվում էին ամենատարածված տնական աղանդերը: Ժամանակի ընթացքում ճաշակները փոխվում են, նորաձևությունն անցնում է, բայց «Թռչնի կաթ» քաղցրավենիքները առաջատար են մնում: Ես փորձում եմ դրանք հնարավորինս հաճախ պատրաստել և խորհուրդ եմ տալիս:

Թռչնի կաթ կոնֆետներ

Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խտացրած կաթ 75 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Ձվի սպիտակուց 5 հատ
  • Շաքարավազ 250 գ
  • Ջուր 130 մլ
  • Ագար-ագար 10 գ
  • Սև շոկոլադ 150 գ
  • Կիտրոնաթթու 1 պտղունց

Թռչնի կաթ կոնֆետներ

Թռչնի կաթ կոնֆետներ

Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստեք ձեր բաղադրիչները: Կարագը և խտացրած կաթը պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում, իսկ ձվերը պետք է սառչեն: Կաթսայի մեջ սառը ջուր լցրեք ագար-ագարի վրա:
  2. Դնել խառնուրդը մարմանդ կրակի վրա, տաքացնել՝ խառնելով մինչև ագար-ագարը ամբողջությամբ լուծարվի: Դրանից հետո դրան ավելացնել շաքար: Եփել օշարակը, այն պետք է հիշեցնի թարմ մեղր:
  3. Երբ օշարակը գդալից ծորում է չկտրվող բարակ հոսքով, հանել այն կրակից:
  4. Այդ ընթացքում սպիտակուցները լցնել խորը տարայի մեջ: Ավելացնել մի պտղունց կիտրոնաթթու: Հարել մինչև ամուր գագաթների ձևավորումը: Օշարակը և սպիտակուցները պետք է միաժամանակ պատրաստ լինեն:
  5. Պատրաստի օշարակը լցնել հարած ձվի սպիտակուցների մեջ, առանց դադարեցնելու խառնելը, պետք է ստանաք թանձր ու ծավալուն զանգված:
  6. Փափկեցրած կարագը առանձին հարել 3 րոպե, այնուհետև աստիճանաբար լցնել խտացրած կաթը, լավ հարել:
  7. Այժմ աստիճանաբար ավելացնել կարագով կրեմը ագար-ագարով հարած ձվի սպիտակուցներին: Շարունակել հարել խառնուրդը մինչև այն փոքր-ինչ լուծվի, դառնա ավելի ջրիկ:
  8. Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով կամ սննդային թաղանթով: Սուֆլեն լցնել դրա մեջ: Հարթեցնել այն և դնել սառնարանում կես ժամ:  Ժամանակի գրեթե վերջում պատրաստել գլազուրը:
  9. Հալեցնել շոկոլադը ջրային բաղնիքում: Լրացուցիչ փայլ ստանալու համար դրան կարող եք ավելացնել մի խորանարդիկ կարագ:
  10. Կտրել սառած սուֆլեն խորանարդաձև, տեղափոխել մետաղալարով ցանցի վրա:
  11. Լցնել շոկոլադը սուֆլեի վրա և 20 րոպեով դնել սառնարանում:

Թռչնի կաթ կոնֆետներ

Որոշ ժամանակ անց քաղցրավենիքը տեղափոխեք գեղեցիկ տուփի կամ ափսեի վրա: Մատուցել տաք ըմպելիքներով: Այս տնական քաղցրավենիքները տարբերվում են գնվածներից: Մեկ անգամ փորձելուց հետո այլևս երբեք չեք ցանկանա խանութում քաղցրավենիք գնել:

Թռչնի կաթ կոնֆետներն ըստ ԳՕՍՏ-ի պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Թռչնի կաթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք