Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Հալված կարագի պես հեշտությամբ մաքրեք շերտը 

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Հալված կարագի պես հեշտությամբ մաքրեք շերտը

Դեռ խորհրդային տարիներին արտադրված հին չուգունե տապակները շարունակում են մնալ ամենապահանջվածներից և սիրվածներից մեկը. Դրանք ամուր արտադրանք են, որոնք չեն վախենում կոռոզիայից, դրանց մեջ եփած սնունդը համեղ է, բնական համով:

Զարմանալի չէ, որ տանտիրուհիները երբեք չեն փոխի դրանք ժամանակակից տարբերակների հետ, որոնք նման առավելություններ չունեն:
Բայց կա մի փոքր խնդիր. Թավայի մակերեսն արագորեն ծածկվում է այրվածքի և ճարպի հաստ շերտով, իսկ այդպիսի գոյացումը հեշտ չէ հեռացնել:

Բայց ելքը կա. Սովորական սոդան օգնում է հաղթահարել ցանկացած, նույնիսկ շատ մեծ այրուքի շերտը, այսպես կմաքրեք սովետական ​​տապակները 25 րոպեում:

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_սոդա 250 գ

_սիլիկատային սոսինձ 100 գ

_կիտրոնաթթու 50 գ

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Մաքրման ընթացքը

_Խոշոր ամանի մեջ սոդան ու սոսինձը տաք ջրի հետ խառնել: Ամանը դնել կրակի վրա և մեջը դնել թավան:

_Բաղադրությունը եռացնել, 5 րոպե «եփել»:

_Հանել տարան կրակից, ավելացնել կիտրոնաթթու և թողնել 20 — 30 րոպե: Եթե ​​այն հանել եք, և այրուքը չի պոկվում, ապա պետք է նորից թավան իջեցնել ամանի հեղուկի մեջ և թողնել, որ մնա:

_Այրուքը կմաքրվի, կարող եք այն մի փոքր տրորել խոհանոցային սպունգով, ավելի լավ է՝ դրա կոշտ կողմով: Սա բավական կլինի:

Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը

Այսպիսով, ցանկացած աման կմաքրվի, Իսկ էմալապատ սպասքը չի կարելի թողնել ավելի քան 15 րոպե նման լուծույթում:

Տեսանյութ

Օգտակար խորհուրդներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք