Լոբով ապուր Բոբ Չորբա. Դյուրամարս, գունեղ ճաշատեսակ բուլղարական խոհանոցից

Բոբ Չորբա. լոբով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Լոբով ապուր Բոբ Չորբա. Արևոտ Բուլղարիայում գիտեն, թե ինչպես կարելի է հագեցնել քաղցը տաք եղանակին, երբ չես ուզում ոչ միս, ոչ էլ ձուկ:

Ասես հենց դրա համար է հորինված այս թանձր և հարուստ ապուրը: Ինչպես ցանկացած ավանդական ուտեստ, այս ապուրն էլ ունի բազմաթիվ տարբերակներ:

Կերակուրն ավելի կծու դարձնելու համար կարող եք ավելացնել մի քիչ կծու պղպեղ: Այնուամենայնիվ, խորհուրդ եմ տալիս նախ փորձել դասական տարբերակը, որպեսզի վայելեք բոլոր բաղադրիչների արտահայտված համը: Այն մատուցվում է ոչ թե տաք, այլ մի փոքր սառեցված: Ես խորհուրդ եմ տալիս հենց առաջին անգամն էլ սառը վիճակում փորձել:

Լոբով ապուր Բոբ Չորբա

Լոբով ապուր Բոբ Չորբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Լոբի 200 գ

_Սոխ 1 հատ

_Սխտոր 2 պճեղ

_Լոլիկ 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ

_Գազար 1 հատ

_Ջուր 1,75 լ

_Աղ` ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

_Պապրիկա 1,5 ճաշի գդալ

_Չորացրած անանուխ 2 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ

Լոբով ապուր Բոբ Չորբա

Լոբով ապուր Բոբ Չորբա

Լոբով ապուր Բոբ Չորբա. Պատրաստման եղանակը

_Նախ պատրաստել լոբին: Դա անելու համար այն լվանալ, ապա լցնել խորը ամանի մեջ, ծածկել ջրով և թողնել առնվազն 8 ժամ:

_Դրանից հետո հեղուկը քամել: Լոբին լցնել կաթսայի մեջ և ավելացնել 750 մլ ջուր: Կաթսան դնել կրակի վրա և հեղուկը եռացնել:

_Եռալուց հետո եփել ևս 5 րոպե միջին կրակի վրա, ջուրը քամել, լոբուն ավելացնել 2 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ:

_Լոբին բովել մոտ 2 րոպե՝ անընդհատ խառնելով:

_Լցնել ևս 1 լիտր տաք, եռացրած ջուր, եռացնել և եփել լոբին ցածր կրակի վրա 45-50 րոպե:

_Այդ ընթացքում պատրաստել մնացած բաղադրիչները: Մաքրել ու կտրատել սոխը:

_Սխտորն ճզմել մամլիչով կամ դանակով կտրել:

_Մաքրել և քերել գազարը խոշոր քերիչով: Նախ բուլղարական պղպեղը մաքրել սերմերից, ապա լոլիկի հետ միասին կտրել միջին չափի շերտերի:

_Մնացած բուսական յուղը տաքացնել տապակի մեջ և տապակել գազարը սոխով և սխտորով մոտ 8 րոպե:

_Ավելացնել պատրաստի լոլիկը և բուլղարական պղպեղը, աղ, պղպեղ անել:

_Տապակի պարունակությունը լցնել լոբով կաթսայի մեջ, հասցնել եռման և եփել ևս 25 րոպե ցածր ջերմության վրա:

Բոբ Չորբա լոբով ապուր

Բուլղարական լոբով ապուրը հաջողությամբ կթարմացնի ձեր ապուրների ցանկը: Դրա համը նման չէ ուրիշ ավանդական ապուրների, որոնց մենք այդքան սովոր ենք:

Լոբով ապուր Բոբ Չորբան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կանաչ լոբով ուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք