Լոբով բրնձով փլավ. Արևելյան մոտիվներով համեղ ու հագեցնող կերակուրը բուսական ուտեստների սիրահարների համար իսկական գտածո է

Լոբով բրնձով փլավ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պատրաստենք Լոբով բրնձով փլավ. Հայտնի ուտեստի բուսակերական պահածոյացված սպիտակ լոբով հիանալի է ամբողջ ընտանիքի համար:

Ավանդաբար փլավը եփում են մսով կաթսայի մեջ, իդեալական է՝ մաքուր օդում։ Բայց կանոններից շեղվելը ոչ ոք չի արգելում, ուստի այսօր փորձարկենք և լոբով պասային փլավ պատրաստենք։

Մեզ պետք կլինի երկարահատիկ բրինձ, գազար, սոխ, սխտոր, անպայման չաման և քրքում՝ ամեն ինչ որ պետք է իսկական փլավի համար։ Բայց մսի փոխարեն վերցնենք սպիտակ պահածոյացված լոբի։ Կարելի է օգտագործել նաև սովորականը, նախապես եփել փաթեթավորման հրահանգներին համապատասխան։

Բաղադրատոմսը պարզ է և արագ, բայց արդյունքը ձեզ հաճելի կլինի՝ բրինձը հիանալի համադրվում է լոբի հետ։ Փլավն, ի դեպ, հարմար է ինչպես ճաշի, այնպես էլ ընթրիքի համար։

Լոբով բրնձով փլավ
Լոբով բրնձով փլավ. Բաղադրիչներ

_Երկար բրինձ — 2/3 բաժակ

_Պահածոյացված սպիտակ լոբի — 200 գ

_Սոխ — 1 հատ

_Գազար — 1 հատ

_Սխտոր — 2 պճեղ

_Քրքում — 0,5 թեյի գդալ

_Չաման — 1,5 թեյի գդալ

_Բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ

_Ջուր — 2 բաժակ

_Թարմ կանաչիներ — ըստ ճաշակի

_Աղ, պղպեղ — ըստ ճաշակի

Լոբով բրնձով փլավ Լոբով բրնձով փլավ

Լոբով բրնձով փլավ. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը կտրել կես օղակներով, գազարը՝ մեծ ձողիկներով:

_Բանջարեղենը լցնել բուսայուղով թավայի մեջ և 5 րոպե տապակել ուժեղ կրակի վրա։

_Այնուհետև բանջարեղենին աղ և պղպեղ անել, ավելացնել քրքում։ Խառնել և տապակել ևս մի երկու րոպե։

_Հետո ջուր լցնել։ Լվացված բրինձը հավասարաչափ տարածել թավայի վրա։

_Ավելացնել սխտորը, չամանը և դնել մարմանդ կրակի վրա։

_Փլավը եփել այնքան, մինչև հեղուկը ներծծվի, և բրինձը փափկի։

_Եփելու վերջում փլավի վրա լցնել լոբին, զգուշորեն խառնել, որպեսզի բրինձը շիլա չդառնա։

_Մի փոքր տաքացնել, ծածկել կափարիչով և թող մնա 10-15 րոպե:

Լոբով բրնձով փլավ Լոբով բրնձով փլավ

Լոբով փլավը պատրաստ է. մատուցել ճաշի կամ ընթրիքի համար, թարմ կանաչիներով զարդարված:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ոսպով բրնձով փլավ

 

Խնդրում ենք Գնահատեք