Լոլիկի հյութ. Համեղ, բնական ըմպելիք ձմռան համար: Շատերը չեն պատկերացնում ճաշ կամ ընթրիք առանց մի բաժակ թթվաշ հյութի: Եվ դա հիմնավորված է:
Այս ըմպելիքը ոչ միայն շատ համեղ է, այլև առողջարար: Խանութներում վաճառվող գործարանային հյութերը բազում կոնսերվանտներ է պարունակում, իսկ դրանք իհարկե բացառվում են տանը պատրաստված լոլիկի հյութի մեջ: Նման հյութի պատրաստման համար դա շատ ժամանակ և ջանք չի պահանջվում:
Այս հյութը երկար ժամանակ կպահպանվի սառը պայմաններում, իսկ ձմռանը այն կարող է օգտագործվել ոչ միայն որպես խմիչք, այլև որպես ձավարեղեն պատրաստելու, մսային և ձկով ուտեստների համար կամ որպես հիմք սոուսների պատրաստման ժամանակ:
Լոլիկի հյութ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Լոլիկ 5 կգ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Շաքար 1.5 ճաշի գդալ
- Քացախ 40 մլ
Լոլիկի հյութ. Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկները մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ: Դրանք մի քանի րոպե եռացրած ջրի մեջ ենք թողնել, հանել և անմիջապես լցնել սառը ջրով ամանի մեջ: Այս փոքրիկ հնարքը հեշտացնում է պտուղների կեղևելը: Կտրել պոչի մասը և հեռացնել կեղևը:
- Կտրեք լոլիկները քառորդ մասերով, որպեսզի հարմար լինի դրանք անցկացնել մսաղացով:
- Լցնել հյութը հաստ հատակով կաթսայի մեջ, դնել կրակին: Հասցնել եռման, կրճատել ջերմությունը և եփել հյութը մոտ 15 րոպե: Հեռացնել մակերեւույթի վրա առաջացող փրփուրը: Ավելացնել աղ, ովքեր սիրում են քաղցր լոլիկի հյութ, կարող են ավելացնել ըստ համտեսի շաքար: Խառնել խառնուրդը և եփել ևս 5 րոպե:
- Այնուհետև լցնել քացախը, խառնել: Հյութը հանել կրակից, լցնել նախապես ստերիլիզացված բանկաների մեջ:
- Բանկաները լվանալ հոսող ջրի տակ սոդայով, ստերիլիզացնել ցանկացած հարմար եղանակով` ջեռոցում, միկրոալիքային վառարանում կամ ջրային բաղնիքում: Լվանալ կափարիչները և եռացնել:
- Հյութը բանկաների մեջ լցնելով` անմիջապես փակել կափարիչներով: Բանկաները շրջել, փաթաթել տաք ծածկոցով, թող սառչեն սենյակային ջերմաստիճանում: Այնուհետև կարելի է շարել պահոցում:
Լոլիկի հյութը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մածնաբրդոշ. Համեղ զովություն