Լոլիկով մարինադ. Գունեղ, համեղ և անուշաբույր պահածո
Նման եղանակով մարինացված լոլիկը պինդ է, քաղցր, մաղադանոսի թեթև, բուրավետ համով:
Պահածոյի համար ես ընտրում եմ փոքր լոլիկներ, քանի որ դրանք երբեք չեն պայթում:
Լոլիկով մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լոլիկ 750 գ
_Քերած սխտոր 1 թեյի գդալ
_Գազար 1 թեյի գդալ
_Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
_Մանանեխ հատիկավոր 1 թեյի գդալ
_Պղպեղ 6 հատ
_Քացախ 9% 1 ճաշի գդալ
_Ջուր 1 լ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
Լոլիկով մարինադ. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստել մարինադը, որը նշված է բաղադրատոմսում.
1 լիտր ջրի համար պետք է 1 գդալ աղ և 3 գդալ շաքար, այնպես որ ճիշտ հաշվարկեք ձեր աղաջրի քանակը:
_Մաղադանոսը մանրացնել, սխտորն ու գազարը անցկացնել քերիչով:
_Լավ լվանալ լոլիկը:
_Ստերիլիզացնել բանկաները և դրանց մեջ լոլիկները դնել:
_Աղղաջրի համար ջրի մեջ լուծել աղը և շաքարը, եռացնել:
_Մանանեխի սերմերը և պղպեղի հատիկները լցնել բանկաների մեջ, ավելացնել մեկական գդալ սխտոր և գազար, լցնել մի գդալ քացախ:
_Բանկան լցնել մարինադով, փակել կափարիչները և շրջել բանկաները, փաթաթած թողնել մինչև սառչեն:
_Կարելի է պահել նկուղում կամ պահարանում:
Եթե չկա 6% քացախ, կարող եք ավելացնել՝ խնձորի կամ գինու քացախ, սովորական սեղանի քացախը նույնպես հարմար է:
Լոլիկը շատ համեղ կլինի, որովհետև սխտորն ու գազարը նրանց կավելացնեն համ և ինքնատիպություն:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կանաչ լոլիկով աղցան