Լցոնած բուլկիներ. Քնքուշ քաղցրավենիք, թեյի հետ մատուցվող աղանդեր
Տնական խմորեղենն յուրահատուկ գաստրոնոմիական հաճույք է: Բոլոր խմորեղենները շատ ավելի համեղ են, երբ դրանք ջեռոցից նոր են հանվում: Հատկապես լցոնած բուլկիները:
Լցոնը կարող է շատ տարբեր լինել: Մենք ընտրեցինք թույլ աղ արած կաթնաշոռ՝ կանաչիներով: Կաթնաշոռի փոխարեն կարող եք օգտագործել նաև սերուցքային պանիր, ֆետա պանիր կամ քերած սուլուգունի: Ամեն դեպքում, միջուկը կստացվի բուրավետ և հյութալի:
Լցոնած բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 375 մլ
_Խմորիչ 10 գ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Ձու 2 հատ
_Կարագ 4 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 4,5 բաժակ
_Կաթնաշոռ 150 գ
_Մաղադանոս` ըստ ճաշակի
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
_Կաթ 2 ճաշի գդալ
_Քնջութի սերմեր՝ ըստ ճաշակի
Լցոնած բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը մի բաժակ տաք կաթով և շաքարով խառնել: Երբ խմորիչը սկսում է փրփրել, ավելացնել ալյուրը, աղը և փափկած կարագը, խառնել:
_Հունցել փափուկ խմոր և թողնել, որ բարձրանա: Այն պետք է ավելանա ծավալով մոտ երկու -երեք անգամ:
_Մինչ խմորը հասունանում է, կաթնաշոռը տրորել կանաչիներով և աղով:
_Այնուհետև խմորը բաժանել 9 գնդի: Յուրաքանչյուրը գրտնակել լայն շերտով, մեջտեղում դնել լցոնի շերտ և ոլորեք այն խողովակաձև: Այնուհետև եզրերը միացնել իրար:
_Ստացված օղակներին քսել դեղնուց, շաղ տալ քնջութ և թխել ջեռոցում 30 րոպե:
Ջեմը կամ այլ լցոնները լավ տեսք կունենան բուլկիների մեջ: Կարող եք նաև մի փոքր շքեղության համար վրան դարչին ցանել: Պարզապես պահպանեք չափաբաժինները, որպեսզի բուլկիները լավ բարձրանան:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հեշտ բուլկի կրուասաններ