Լցոնած Խնձոր Ֆրանսիական Ձևով․ Յուրահատուկ քաղցր դեսերտ

ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Այսօր պատրաստելու ենք քաղցր աղանդեր լցոնած խնձոր ֆրանսիական ձևով։ Շատ յուրահատուկ քաղցրավենիք է, որը կսիրեք շատերդ։

Լցոնած Խնձոր Ֆրանսիական Ձևով․ Յուրահատուկ քաղցր դեսերտ

Լցոնած Խնձոր Բաղադրիչները

_Խնձոր — 5-6 հատ գոլդեն

_Չամիչ — 50 գր․

_Մեղր — 1 թ․ գդ․

_Ընդեղեն — ընկույզ, նուշ, հնդկական ընկույզ

_Դարչին մեկ պտղունց

_Կիտրոն — 0․5

_Կարագ — 50 գր․

Լցոնած Խնձոր Պատրաստման եղանակը

_Նախապատրաստենք խնձորները

_Հարկավոր է վերցնել հավասարաչափ միջին մեծության քաղցր գոլդեն խնձորներ

_Պետք է խնձորների վերևի գլխարկները կտրենք, փորենք մեջը և ավելորդ միջուկը հեռացնենք, այնպես, որ կուտ և կոշտուկներ չմնան

_Բոլորս էլ գիտենք խնձորի հզոր օգտակար հատկությունների մասին, բայց երևի քչերը գիտեն, որ խնձորը ջերմամշակման ենթարկելիս մեծ թվով օգտակար հատկությունները իր պահպանում է

_Ամբողջը փորելուց հետո, վերցնում ենք կիտրոն ծակծկում, որ լավ քամվի և քամում խնձորների մեջ, որպեսզի գույնը չփոխեն մինչ մենք կլցոնենք, բացի այդ հաճելի նուրբ թթվաշություն ձեռք կբերեն մեր խնձորները

_Կողքի դնենք ժամանակավոր խնձորները պատրաստենք միջուկը

_Հարկավոր է վերցնել չամիչ, ցանկացած սորտի

_Վրան պետք է ավելացնենք ընդեղեն՝ իմ դեպքում ընկույզով, այն կարող եք համալրել հնդկական ընկույզով, նուշով, պնդուկով, ինչ-որ սիրում եք, դրանից միայն կհարստանա մեր աղանդերի համն ու օգտակարությունը

Լցոնած Խնձոր Ֆրանսիական Ձևով․ Յուրահատուկ քաղցր դեսերտ

_Կտրատում լցնում ենք մեջը

_Մի պտղունց կամ 1/3 թ․ գդալի չափով դարչին ենք ավելացնում

_1 լիքը գդալ տնական մեղր և լավ խառնելուց հետո դնում ենք կողքի

_Խնձորների մեջ նախ դնում ենք մեկ կտոր կարագ և լցոնում ենք մեր միջուկով, ֆրանսիացիները սիրում են աղանդերի մեջ նաև մի փոքր աղ անել համերի հավասարակշռության համար, կարող եք մի փոքր խնձորների մեջ դուք էլ աղ լցնեք

_Բոլոր խնձորները լցոնելուց հետո փակում ենք գլխարկները և դնում մոտ 20 րոպեով ջեռոցը 140 աստիճանում

_Անուշ բույրը տարածվելուց և մի փոքր ոսկեգույն դառնալուց հետո հանում ենք ջեռոցից

_Ահա այսպիսի նուրբ քաղցրավենիք այսօր մատուցեք դեսերտին, հաստատ չեք փոշմանի

_Եթե հավանեցիք, խնդրում լայք դրեք, դա ձեզ համար դժվար չէ, իսկ ինձ համար շատ հաճելի է։

Լցոնած Խնձոր Ֆրանսիական Ձևով իմ ներկայացմամբ. Տեսանյութ

Դե ինչ, բարի ախորժակ։

Խնդրում ենք Գնահատեք