Լցոնած կարտոֆիլ սնկով. Դյուրամարս ջեռեփուկ

Լցոնած կարտոֆիլ սնկով ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Պատրաստենք պարզ, բայց հագեցնող ու համեղ Լցոնած կարտոֆիլ սնկով: Այս ուտեստը կարելի է մատուցել նաև տոնական սեղանին։

Լցոնած կարտոֆիլ սնկով

Լցոնած կարտոֆիլ սնկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարտոֆիլ 5 հատ

_Սունկ 5 — 6 հատ

_Խոզապուխտ 150 — 200 գր

_Պանիր 150 գր

_Սոխ 1 հատ

_Աղ և համեմունքներ ըստ ճաշակի

Լցոնած կարտոֆիլ սնկով

Լցոնած կարտոֆիլ սնկով. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլը լավ լվանալ և 2 մասի կտրել։

_Խոզանակով յուղել բուսայուղով և դնել ջեռոցի տապակի մեջ։

_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 40 րոպե։

_Սոխը կտրատել բարակ կիսաօղակներով, սունկը՝ շերտերով կամ խորանարդներով։

_Տապակել սոխը մինչև կիսաեփ վիճակը, ապա ավելացնել սունկը և տապակել:

_Խոզապուխտը կտրատել փոքր խորանարդներով, ավելացնել սնկի մեջ և մի փոքր տապակել։

_Քերել պանիրը քերիչով։ Ցանկության դեպքում կարելի է խառնել երկու տեսակի պանիր՝ սովորական և սուլուգունի, այդ դեպքում հալված պանիրն ախորժելիորեն կձգվի։

_Կարտոֆիլի միջուկը հանել, որ նավակ ստացվի։

_Հանած կարտոֆիլը տրորել, աղ անել, ավելացնել  սոխ- սնկային խառնուրդը ու պանրի կեսը:

_Միջուկը դնել կարտոֆիլի նավակների մեջ ու վրան ցանել մնացած պանիրը։

_Դնել ջեռոցում 10-15 րոպե, մինչև պանիրը հալվի և ոսկե դարչնագույն լինի։

Լցոնած կարտոֆիլ սնկով

Միջուկի մեջ կարելի է ավելացնել մանր կտրատած կանաչիներ և սխտոր՝ ըստ ճաշակի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած կարտոֆիլ ջեռոցում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք