Լցոնված հաց. Նախաճաշի համեղ ջեռեփուկ

Լցոնված հաց ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Լցոնված հաց. Նախաճաշի համեղ ջեռեփուկ

Եթե ​​դուք արդեն ծանոթ չեք «Կոճղեր» նախնական անունով ուտեստին, միգուցե առատ նախաճաշը կամ ընթրիքը խլում են ձեր ժամանակից ավելին, քան կարող էին: Աղացած մսով հացը հիանալի այլընտրանք կլինի տաք սենդվիչների և նույնիսկ կարկանդակների համար: Կես ժամ և աղացած մսով անուշահոտ կոճղիկ-զամբյուղների մի մեծ ափսե արդեն սեղանին կլինի:

Իսկ հաճելին այն է, որ ձեզ հարկավոր է միայն մեկ բագետ հաց և մի քիչ աղացած միս, բառացիորեն 10 ճաշի գդալ: Լցոնի համը կարող է տարբեր լինել ձեր նախընտրած համեմունքներով, իսկ մենք այսօր կկիսվենք դասական բաղադրատոմսով `պղպեղով և աղով:

Սովորաբար այս ուտեստը պատրաստում են չորահացի նման. Ձվի մեջ թաթախում և տապակում են տապակի մեջ: Բայց, եթե ձեզ դուր չի գալիս վառարանի մոտ կանգնելը, պարզապես հետևեք մեր հրահանգներին:

Լցոնված հաց

Լցոնված հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Աղացած տավարի միս 300 գ
  • Ձու 4 հատ
  • Կաթ 50 մլ
  • Համտեսել աղով
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Բագետ 1 հատ
  • Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
  • Կոշտ պանիր` ըստ ճաշակի

Լցոնված հաց

Լցոնված հաց

Լցոնված հաց. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել բագետը 12 մասի: Յուրաքանչյուրից հանել միջուկը, բայց ոչ այնպես, որ մնա միայն կեղևը:
  2. Հացը մանրացնել, լցնել աղացած մսի վրա, ավելացնել աղ, պղպեղ և խառնուրդով լցոնել բագետի կտորը:
  3. Ձվերը հարել կաթի հետ, ավելացնել աղ, ալյուր և կրկին հարել:
  4. Լցոնված հացը դնել խորը թավայի մեջ, ծածկել ձվի խառնուրդով և թխել 180 աստիճանով 25 րոպե:
  5. Դրանից հետո հանել, վրան շաղ տալ պանիր և պահել ջեռոցում մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Աղացած մսով հացը շատ ավելի համեղ ու խրթխրթան կդառնա, եթե դրան ավելացնեք կանաչիներ (օրինակ՝ համեմ կամ մաղադանոս) և մի փոքր կծու պղպեղ:

Լցոնված հաց

Լցոնված հաց

Խորհուրդ. Այս բաղադրատոմսն ավելի հարմար է ընթրիքի համար, քանի որ կծու ուտեստները հարմար չեն առավոտյան նախաճաշի համար:

Լցոնված հացը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ խաչապուրի թավայի մեջ

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք