Խաչապուրի. Չկա մեկը, որ չհավանի այս համեղ բաղադրատոմսով ուտեստը

Խաչապուրի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խաչապուրի. Չկա մեկը, որ չհավանի այս համեղ բաղադրատոմսով ուտեստը

Խաչապուրին, թերևս, ամենահայտնի ավանդական վրացական կերակուրն է: Այն պատրաստվում է առանց խմորիչի խմորով և պանրի միջուկով: Անկախ նրանից, թե քանի անգամ եք խաչապուրի փորձել, միևնույն է, երկու անգամ նույն համով բաղադրատոմս չեք գտնի: Դրա պատճառն այն է, որ այս ուտեստը պատրաստելու համար չկա մեկ հատուկ տարբերակ:

Տարբեր շրջաններում այն պատրաստում են տարբեր ձևերով՝ կլոր և փակ, պանրով ցողված, նավակի տեսքով, եռանկյուն և այլն:

Այսօր ձեզ ներկայացնում ենք խաչապուրու բաղադրատոմս: Պատրաստեք այս հագեցնող ուտեստը և այլևս չեք կարող ապրել առանց դրանց:

Խաչապուրի

Խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 3 բաժակ
  • Մածուն 1 բաժակ
  • Ձու 2 հատ
  • Կոշտ պանիր 400 գ
  • Կարագ 50 գ
  • Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
  • Շաքար 1 թեյի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Սոդա 0.5 թեյի գդալ

Խաչապուրի

Խաչապուրի

Խաչապուրի

Խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը

  1. Մի ամանի մեջ խառնել մածունը, մեկ ձուն, շաքարավազը և բուսական յուղը: Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել:
  2. 2 բաժակ ալյուր մաղել մեկ այլ տարայի մեջ (մեկն էլ թողնել լցնելու համար), ավելացնել սոդա, աղ, խառնել և լցնել մածունի զանգվածը խառնուրդի մեջ:
  3. Հունցել խմորը՝ անհրաժեշտության դեպքում ավելացնելով ալյուր: Խմորը պետք է փափուկ լինի և կարողանա պահպանել իր ձևը:
  4. Ճիշտ խմորը միշտ մի փոքր կպչում է ձեր ձեռքերին: Խմորը հունցելուց հետո ծածկեք այն անձեռոցիկով և լցոնը պատրաստելու ընթացքում թողեք մի փոքր հանգստանա:
  5. Դա անելու համար պանիրը քերել խոշոր քերիչով, ավելացնել ձուն և խառնել բաղադրիչները:
  6. Խմորից երշիկ ձևավորել և բաժանեք 7 հավասար մասերի և յուրաքանչյուրից բլիթ պատրաստել:
  7. Լցնել պանրի միջուկը յուրաքանչյուր բլիթի կենտրոնում: Խմորի ծայրերը քաշել դեպի կենտրոն և ամրացնել իրար:
  8. Ստացված «տոպրակը» շրջել և զգուշորեն գրտնակել այն, այնուհետև շրջել այն և նորից գրտնակել:
  9. Տապակել բլիթները երկու կողմից՝ մինչև ոսկեգույն կեղև ստացվի:
  10. Պատրաստի բլիթների վրա կարագ քսել:

Խաչապուրի

Այս ավանդական վրացական ուտեստը պետք է մատուցվի տաք վիճակում, որպեսզի պանրի միջուկը չպնդանա:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տնական խաչապուրի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք