Խառը թթու ձմռան համար

Խառը թթու ձմռան համար Պահածոներ

Խառը թթու ձմռան համար. Բանջարեղենի բերքահավաքը ինքնին ենթադրում է, որ պետք է պահպանել դրանք ձմռան համար, բոլոր հնարավոր տարբերակներով: Մեր օրերում թարմ բանջարեղեն և մրգեր կարելի է ձեռք բերել նույնիսկ ձմռանը՝ ուղղակի սուպերմարկետ գնալիս: Այնուամենայնիվ, ջերմոցային մթերքները չունեն այն հոտը կամ համը, որի համար մենք գնահատում ենք դրանք:

Թթու դրած բանջարեղենը միանգամից երկու խնդիր կլուծի: Նախ, սա պատրաստի ուտեստ է, որը կարող է ոչ միայն մատուցվել որպես կողմնակի ուտեստ և որպես խորտիկ, այլև օգտագործվել  աղցանների մեջ: Բացի այդ, այս կերպ դուք կհավաքեք ամառային բերքի գրեթե բոլոր համերը մեկ բանկայի մեջ:

Խառը թթու ձմռան համար

Խառը թթու ձմռան համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Վարունգ 1 կգ

_Լոլիկ 1 կգ

_Ծաղկակաղամբ 450 գ

_Չիլի պղպեղ 4 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 6 հատ

_Ծովաբողկի տերևներ` ըստ ցանկության

_Սամիթ` ըստ համտեսել

_Սխտոր 5 պճեղ

_Ջուր 1,5 լ

_Աղ 2 ճաշի գդալ

_Շաքարավազ 4 ճաշի գդալ

_Քացախ 5 ճաշի գդալ

_Բուրավետ պղպեղ 6 հատ

_Սև պղպեղ 7-8 հատ

_Դափնու տերև 2 հատ

Խառը թթու ձմռան համար

Խառը թթու ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

_Բոլոր մթերքները պետք է մանրակրկիտ մշակել. Լվանալ բանջարեղենը, վարունգը երկու ժամ թրջել սառը ջրում, մանրացնել ծաղկակաղամբը բույլերով, կտրատել դդմիկը օղակներով, մաքրել բուլղարական պղպեղը և կծու պղպեղը կտրատել սերմերի հետ միասին 4 մասի:

_Կաղամբը կտրատել, լցնել եռացրած ջրի մեջ 2 րոպե: Կտրել պղպեղը 6 մասի և սկսեք բանջարեղենը շարել:

_Յուրաքանչյուր բանկայի ներքևում դնել սամիթ, սխտոր և ծովաբողկի հովանոց: Դրանից հետո դնել վարունգ, լոլիկ և այլ բանջարեղեն՝ ըստ կարգի: Կենտրոնում պետք է դնել կծու պղպեղ (1 հատ` 1 լիտր բանկայի համար):

_Լցնել եռացրած ջուրը բանջարեղենի վրա, ծածկել և պահել 10 րոպե: Դրանից հետո ջուրը կաթսայի մեջ քամել և ավելացնել աղ, շաքար, դափնու տերևներ և պղպեղի հատիկներ, եռացնել:

_Հեռացնել մարինադը կրակից, քացախ ավելացնել վրան և լցնել բուրավետ խառնուրդը բանկաների մեջ: Մնում է միայն փակել կափարիչներով:

Բանջարեղենի համադրությունն ուղղակի հրաշալի է. Յուրաքանչյուրը լրացնում է մյուսին: Դուք կարող եք փոփոխություններ անել քանակի և այլ բաղադրիչների առումով:

Օրինակ, բրոկկոլին և գազարը նույնպես տեղին են այստեղ, իսկ ծովաբողկի տերևների փոխարեն, կարելի է օգտագործել դրա արմատը: Բայց այն, ինչից հաստատ չպետք է հրաժարվել` սխտորն ու կծուն են:

Խառը թթու ձմռան համար

Խառը թթուն ձմռան համար պատրաստ է

Բարի ախորժակ:

Խառը ԹԹՈՒ ենք Դնում, Կարտոֆիլ ենք Խաշելու

Բրոկոլի Ենք Թթու Դնում — Անհավանական Համեղ Թթու

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք