Խնձորի աջիկա. Համեղ սոուս, որը յուրահատուկ նրբերանգներ կհաղորդի ուտեստներին

խնձորի աջիկա Պահածոներ

Ձեր ուշադրությանն եմ ներկայացնում խնձորի աջիկայի բաղադրատոմս: Իհարկե, այս աջիկան ամբողջությամբ խնձորից չի բաղկացած, պետք են նաև պղպեղ, լոլիկ և գազար, բայց քաղցր և թթու խնձորներն են դրական ազդեցությունն ունենում ներկայացվող աջիկայի համի վրա:

Աջիկան շատ համեղ է ստացվում, այն կարելի է մատուցել մսի և թռչնի հետ, ավելացնել բորշչին և շոգեխաշած ուտեստներին:

խնձորի աջիկա

Խնձորի աջիկա պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ են արևածաղկի ձեթ, բուլղարական պղպեղ, կծու պղպեղ, լոլիկ, քաղցր և թթու խնձոր, շաքար, աղ, աղացած սև պղպեղ, սխտոր:

խնձորի աջիկա

Խնձորի աջիկա ձմռան համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Զտված արևածաղկի ձեթ 200 մլ

_Գազար 500 գ

_Կծու պղպեղ 2 հատ

_Քաղցր պղպեղ (բուլղարական) 1000 գ

_Աղացած սև պղպեղ 1 թեյի գդալ

_Լոլիկ 3 կգ

_Շաքարավազ 5 ճաշի գդալ

_Աղ 3 ճաշի գդալ

_Սխտոր 200 գ

_Խնձոր 1 կգ

խնձորի աջիկա

Խնձորի աջիկա ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ պղպեղը, հեռացնել սերմերը և պոչերը:

_Լվանալ խնձորները, մաքրել միջուկը:

_Մաքրեք սխտորը:

_Մաքրել և լվանալ գազարը:

_Մաքրել կծու պղպեղը պոչերից և սերմերից:

_Աղալ բոլոր բանջարեղեններն ու խնձորները մսաղացով:

_Ավելացնել աղ, շաքար, սև պղպեղ, արևածաղկի ձեթ:

_Եփել 2 ժամ:

_Պատրաստի աջիկան լցնել նախապես մանրէազերծած բանկաների մեջ:

_Փակել կափարիչներով, թողնել բանկաները սառչեն և շարեք պահոցում:

խնձորի աջիկա

Համեղ աջիկան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք