Խնձորի մուրաբա. Մարմելադի նման փափուկ քաղցր նրբություն օշարակով

Խնձորի մուրաբա Պահածոներ

Այս Խնձորի մուրաբան իմ ամենասիրած բաղադրատոմսերից մեկը, որով պահածոյացնում եմ մրգի այսպիսի համեղ ու ամբողջական կտորներ։

Այն կարող է լինել առանձին աղանդեր կամ հիանալի հավելում տորթի շերտերի, ռուլետների և կարկանդակների համար:

Խնձորի մուրաբա

Խնձորի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խնձոր 1 կգ

_Շաքարավազ 1 կգ

_Ջուր 300 մլ

_Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ

Թրջելու համար ձեզ հարկավոր է

_Ջուր 1 լ

_Սոդա 1 ճաշի գդալ

Խնձորի մուրաբա

Խնձորի մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել խնձորները և կտրատել շերտերով:

_Մեկ լիտր սառը ջրի մեջ խառնել սոդան և լցնել խնձորի կտորները, վրան դնել ծանրոց և թողնել 6 ժամ։

_Սոդայաջուրը քամել, կտորները ողողել մաքուր ջրով։

_Սոդան դրանք կպահի ամբողջական և ամուր, մինչև պատրաստ լինելը:

_Կաթսայի մեջ խառնել ջուրն ու շաքարավազը, զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի, կրակը թուլացնել և լցնել խնձորի կտորները, խառնել և եփել մոտ 20 — 30 րոպե։ Պարբերաբար խառնել։

_Եփելու ավարտից մի քանի րոպե առաջ լցնել կիտրոնի հյութը կամ կիտրոնաթթու՝ 0,5 թեյի գդալ: Խառնել և եփել մի քանի րոպե։

_Մուրաբան լցնել  ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել ստերիլիզացված կափարիչներով և թողնել սառչի։

Խնձորի մուրաբա

Այսպիսի բուրավետ ու նուրբ դելիկատեսը ձեզ անպայման դուր կգա և ամեն տարի սեզոնին դուք կպատրաստեք այսպիսի բուրավետ պահածոներ և՛ խնձորից, և՛ տանձից։

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք