Բուրավետ խնձորով կարկանդակ. Նուրբ հիմքով հաճելի աղանդեր

խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պատրաստենք Բուրավետ խնձորով կարկանդակ, որի հյութալի միջուկը ձեզ հաճույք կպատճառի։ Եթե դասական բաղադրատոմսերի կողմնակից եք, ապա թխեք այս աղանդերը՝ առանց փորձարկումների։

Բայց, իհարկե, թխելու ընթացքում կարող եք կատարել սեփական ճշգրտումները: Շեղվելով խոհարարության դասական հրահանգներից՝ փորձեք խնձորը փոխարինել տանձով։ Իսկ բաղադրիչների ավելացումն արգելված չէ։ Օրինակ՝ ջեռոցում հալվող շոկոլադի կտորները լավ կհամապատասխանեն մրգերին։

Միասեռ խմոր հունցեք և վրան ավելացրեք մանր քերիչով քերած կիտրոնի համը։ Դա կարող է աղանդերին տալ թարմ ցիտրուսային նոտա: Վերցրեք հասած խնձորներ և կտրեք դրանք բարակ շերտերով, որպեսզի ավելի գեղեցիկ կստացվի թխվածքը։

խնձորով կարկանդակ

Բուրավետ խնձորով կարկանդակ. Բաղադրիչներ

_Կարագ 100 գ

_Շաքարի փոշի 200 գ

_Ձու 8 հատ

_Կիտրոնի կեղև 10 գ

_Ցորենի ալյուր 250 գ

_Խնձոր 4 հատ

_Թթվասեր 250 գ

_Դարչին 1 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

խնձորով կարկանդակ

Բուրավետ խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Փափկած կարագը հարել շաքարավազի հետ։ Շարունակելով հարել՝ հերթով ավելացնել 5 ձու։

_Ավելացնել 1 կիտրոնի քերուկը և ցորենի ալյուրը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել։

_Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված կաղապարի մեջ և հարթեցնել բահիկով:

_Լվանալ խնձորները, մաքրել միջուկը։ Այնուհետև կտրել բարակ շերտերով:

_Խմորի ամբողջ մակերեսին միրգը շարել։

_Խորը տարայի մեջ խառնել 30% յուղայնությամբ թթվասերը, 3 ձուն, դարչինն ու շաքարավազը։

_Խառնել բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթ զանգված ստացվի և հավասարաչափ լցնել խնձորի շերտերի վրա։

_35 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց։

խնձորով կարկանդակ

Պատրաստի աղանդերի վրա ցանել շաքարի փոշի և կտրատել քառակուսի կտորներով։

խնձորով կարկանդակ

Այս աղանդերը մատուցեք թեյի, սուրճի կամ կակաոյի հետ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած խնձոր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք