Պատրաստենք Բուրավետ խնձորով կարկանդակ, որի հյութալի միջուկը ձեզ հաճույք կպատճառի։ Եթե դասական բաղադրատոմսերի կողմնակից եք, ապա թխեք այս աղանդերը՝ առանց փորձարկումների։
Բայց, իհարկե, թխելու ընթացքում կարող եք կատարել սեփական ճշգրտումները: Շեղվելով խոհարարության դասական հրահանգներից՝ փորձեք խնձորը փոխարինել տանձով։ Իսկ բաղադրիչների ավելացումն արգելված չէ։ Օրինակ՝ ջեռոցում հալվող շոկոլադի կտորները լավ կհամապատասխանեն մրգերին։
Միասեռ խմոր հունցեք և վրան ավելացրեք մանր քերիչով քերած կիտրոնի համը։ Դա կարող է աղանդերին տալ թարմ ցիտրուսային նոտա: Վերցրեք հասած խնձորներ և կտրեք դրանք բարակ շերտերով, որպեսզի ավելի գեղեցիկ կստացվի թխվածքը։
Բուրավետ խնձորով կարկանդակ. Բաղադրիչներ
_Կարագ 100 գ
_Շաքարի փոշի 200 գ
_Ձու 8 հատ
_Կիտրոնի կեղև 10 գ
_Ցորենի ալյուր 250 գ
_Խնձոր 4 հատ
_Թթվասեր 250 գ
_Դարչին 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
Բուրավետ խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Փափկած կարագը հարել շաքարավազի հետ։ Շարունակելով հարել՝ հերթով ավելացնել 5 ձու։
_Ավելացնել 1 կիտրոնի քերուկը և ցորենի ալյուրը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել։
_Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված կաղապարի մեջ և հարթեցնել բահիկով:
_Լվանալ խնձորները, մաքրել միջուկը։ Այնուհետև կտրել բարակ շերտերով:
_Խմորի ամբողջ մակերեսին միրգը շարել։
_Խորը տարայի մեջ խառնել 30% յուղայնությամբ թթվասերը, 3 ձուն, դարչինն ու շաքարավազը։
_Խառնել բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթ զանգված ստացվի և հավասարաչափ լցնել խնձորի շերտերի վրա։
_35 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց։
Պատրաստի աղանդերի վրա ցանել շաքարի փոշի և կտրատել քառակուսի կտորներով։
Այս աղանդերը մատուցեք թեյի, սուրճի կամ կակաոյի հետ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած խնձոր