Խնձորով կարկանդակ Ֆրանսիայից. Այսքան քնքուշ ու համեղ աղանդեր դեռ չէի կերել, անպայման դուք էլ փորձեք

Խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նուրբ Խնձորով կարկանդակ պատրաստեք շատ կարճ ժամանակում, այն ավելի շատ նման է եթերային կրեմով և խնձորով թխվածքի, շատ հաճելի միջուկով՝ դարչինի և ցիտրուսի թեթև նոտաներով։

Խնձորով կարկանդակ
Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ ալյուր 300 գ

_ 1 պտղունց աղ

_ շաքարավազ 100 գ

_ 1 կիտրոնի կեղև

_ փափկած կարագ 200 գ

_ ձու 1 հատ

Կրեմը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.

_ կաթ 1 լ

_ դեղնուց 4 հատ

_ եգիպտացորենի օսլա 100 գ

_ վանիլին ըստ ճաշակի

_ շաքարավազ 130 գ

Խնձորի միջուկի համար վերցրեք.

_ խնձոր 2 հատ

_ շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ

_ դարչին ըստ ճաշակի

Խնձորով կարկանդակ Խնձորով կարկանդակ
Խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Ալյուրը մաղել և խառնել շաքարավազի, աղի, կիտրոնի կեղևի քերուկի հետ։

_ Ավելացնել փափկած կարագ և ձեռքերով քսել զանգվածը փշրանքների մեջ։

_ Ավելացնել ձուն, շաղախել խմորը։

_ Խմորը դնել յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ և բարձր կողքեր կազմել։

_ Կրեմի բոլոր բաղադրիչները խառնել և զանգվածը եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Կրեմը պետք է թանձր լինի։ Թողնել հանգստանա:

_ Մաքրել խնձորները և կտրատել խորանարդիկներով։

_ Թավայի մեջ լցնել կարագը, խնձորն ու շաքարի փոշին։ Եփել մինչև զանգվածը փափկի։ Վերջում ավելացնել դարչին, թողնել հանգստանա:

_ Խնձորի միջուկը լցնել խմորի վրա, հարթեցնել։

_ Լցնել կրեմը, հարթեցնել և թխել ջեռոցում 170 աստիճանով մոտ 50 րոպե, բայց նայեք ձեր ջեռոցին։

Խնձորով կարկանդակ

Հովացրեք ձևամանի մեջ, վրան շաղ տալ շաքարի փոշի և դարչին։

Սա շատ նուրբ ու քնքուշ թխվածք է՝ ցիտրուսների և խնձորի ամենաախորժելի համերով, կարծում եմ, որ բավականին հաճախ կթխեք։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սալորով բիսկվիթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք