Խնձորով կարկանդակ պատրաստելիս կարող եք փորձարկումներ անել և սերուցքային կրեմ — սուֆլե ավելացնել: Կրեմ սուֆլե կարող եք պատրաստել ոչ միայն տորթերի և խմորեղենի համար։
Այժմ ընդունված է հեղինակային տորթեր պատրաստել բազմաթիվ տարբեր միջուկներով։ Հիանալի է, երբ կարելի է պատրաստել տորթեր՝ հարմարեցնելով մարդկանց նախասիրություններին:
Տորթերի ամենահետաքրքիր շերտերից մեկը կրեմ — սուֆլեն է։ Այս տեսակի հրուշակեղենի կրեմը հայտնվել է միջնադարում։ Ճիշտ է, այդ օրերին տորթեր չէին պատրաստում։ Սուֆլեն օգտագործվում էր որպես հիմնական աղանդեր, որը հիշեցնում էր հարած ձվածեղ:
Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ալյուր — 250 գ
_շաքարավազ — 40 գ
_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_դեղնուց — 2 հատ
_կարագ — 90 գ
_աղ — մի պտղունց
Կրեմ սուֆլեի բաղադրությունը
_սպիտակուց — 2 հատ
_եգիպտացորենի օսլա — 30 գ
_շաքարավազ — 40 գ
_թթվասեր — 400 գ
_վանիլային շաքարավազ — 1 թեյի գդալ
Խնձորի շերտի բաղադրիչները
_խնձոր — 500 գ
_կիտրոնի հյութ — 5 թեյի գդալ
_շաքարավազ — 40 գ
Խնձորով կարկանդակ. Ինչպես պատրաստել
_Ալյուրը միացնել փխրեցուցիչի և աղի հետ, սառը կարագ ավելացնել ալյուրի խառնուրդին։ Ալյուրը և կարագը մանրացնել մինչև փշուրներ ստացվեն:
_Դեղնուցները շաքարավազի հետ մանրակրկիտ խառնել, մինչև հատիկները լուծվեն։ Դեղնուցի զանգվածը լցնել փխրուն խմորի մեջ, բաղադրիչներն իրար խառնել։
_Թխելու համար նախատեսված ափսեն (20 սմ տրամագծով) ծածկել յուղաթղթով, խմորի մեծ մասը դնել ձևամանի մեջ և ներքևն ու կողքերը սեղմել: Խմորը ձևամանով թողնել 20 րոպե սառնարանում։
_Խնձորները մաքրել, կտրատել մեծ շերտերով, վրան լցնել կիտրոնի հյութ և շաքարավազ, խառնել և լցնել թավայի մեջ։
_Խնձորները պետք է եփել մարմանդ կրակի վրա 8-10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։
_Կրեմային սուֆլե ստանալու համար առանձին ամանի մեջ հարիչով հարել սպիտակուցները դասական և վանիլային շաքարի հետ, մինչև կայուն գագաթներով սպիտակ կրեմ ստացվի:
_Այս կրեմին ավելացնել թթվասերը և եգիպտացորենի օսլան, շարունակել հարիչով հարել արտադրանքը մինչև հարթվի:
_Կաղապարի մեջ խմորի վրա լցնել մի փոքր սառած խնձորի շերտը, ծածկել սուֆլե կրեմով։
_Կարկանդակի վերին մասը, այսինքն՝ կրեմ սուֆլեն, ծածկել փխրուն խմորի մնացած մասով։
_Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճանով, թխել տորթը 40-45 րոպե։
Թխելուց անմիջապես հետո կարկանդակն անհավանական համեղ կլինի։ Սառչելուց հետո Խնձորով կարկանդակի վերին մասը նստում է, մինչդեռ ներսում պահպանում է իր եթերային փափուկ հյուսվածքը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տիրամիսու բաժակներով