Խնձորով մարմելադ. Բնական, համեղ և առողջ նրբություն է, որով հաճելի է թեյ խմելը

Խնձորով մարմելադ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով մարմելադ. Բնական, համեղ և առողջ նրբություն է, որով հաճելի է թեյ խմելը, կարող եք կարկանդակներ և կարկանդակներ պատրաստել:

Տնական խնձորից պատրաստված մարմելադի համն արմատապես տարբերվում է խանութից գնվածի համից:

Բայց անմիջապես զգուշացնում եմ ձեզ. Գործընթացը շատ արագ չէ և ձեզանից համբերություն կպահանջի:

Ամենադժվարը խնձորները մաղով տրորելն է: Եթե առաջին անգամ եք մարմելադ պատրաստելու, խորհուրդ եմ տալիս խնձորները մաքրել, ավելի հեշտ կլինի դրանք տրորելը: Բայց խնձորի կեղևը պարունակում է պեկտին`  նյութ, որի շնորհիվ մարմելադն ամրանում է, ուստի փորձառու և համբերատար տնային տնտեսուհիները չեն հեռացնում խնձորի կեղևը:

Բնական խնձորի մարմելադ պատրաստելու բաղադրատոմսը ձեր առջև է, մի ծուլացեք և պատրաստեք:

Խնձորով մարմելադ

Խնձորով մարմելադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խնձոր 3,5 — 4 կիլոգրամ (մաքրված 3 կգ)

_Շաքարավազ 1,2 կիլոգրամ

Խնձորով մարմելադ

Խնձորով մարմելադ

Խնձորով մարմելադ. Ինչպես պատրաստել

Մարմելադի համար ավելի լավ է վերցնել պինդ, աշնանային խնձորներ: Դրանք ավելի շատ պեկտին են պարունակում:

_Մանրակրկիտ լվանալ խնձորները: Մաքրել դրանք կեղևից և միջուկից, լցնել ջեռոցի տապակի վրա և դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-60 րոպե:

_Թխած խնձորները լցնել քամոցի կամ մաղի մեջ և տրորել: Արդյունքում ստացվում է հարթ, միատարր խյուս:

_Խնձորի սոուսին ավելացնել շաքարավազ, խառնել և դնել թույլ կրակի վրա:

_Ամբողջ ժամանակ խառնելով՝ եփել թույլ կրակի վրա: Զգույշ եղեք, որ զանգվածի կաթիլները չթռչեն ձեզ վրա: Եռալուց հետո եփել մոտ 20 րոպե:

_Արդյունքում խնձորի զանգվածը կդառնա ավելի թանձր ու թափանցիկ: Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, ստացված զանգվածը լցնել դրա մեջ:

_Հարթեցնել ու դնել 70-80 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 3-4 ժամ:

_Այնուհետև անջատեք ջեռոցը և թողեք մարմելադը մնա տապակի վրա:

_5-6 ժամ հետո նորից միացրեք վառարանը, շերտը շրջեք մյուս կողմի վրա և չորացրեք մարմելադը ևս 2-3 ժամ նույն ջերմաստիճանում:

Խնձորով մարմելադ

Խնձորով մարմելադ

Կտրեք մարմելադի սառեցված շերտը կտորների: Դրանք փաթաթեք յուղաթղթով և դրեք սառնարանում՝ պահեստավորման համար:

Մատուցելիս կարող եք մարմելադը կտրել փոքր խորանարդներով և վրան շաղ տալ շաքարի փոշի, քերած ընկույզ կամ կոկոս: Ձեր երեկոյան թեյին կլինի համեղ հավելում:

Խնձորով մարմելադ

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Լցոնած խնձոր

Խնդրում ենք Գնահատեք