Խնձորով մարմելադ. Բնական, համեղ և առողջ նրբություն է, որով հաճելի է թեյ խմելը, կարող եք կարկանդակներ և կարկանդակներ պատրաստել:
Տնական խնձորից պատրաստված մարմելադի համն արմատապես տարբերվում է խանութից գնվածի համից:
Բայց անմիջապես զգուշացնում եմ ձեզ. Գործընթացը շատ արագ չէ և ձեզանից համբերություն կպահանջի:
Ամենադժվարը խնձորները մաղով տրորելն է: Եթե առաջին անգամ եք մարմելադ պատրաստելու, խորհուրդ եմ տալիս խնձորները մաքրել, ավելի հեշտ կլինի դրանք տրորելը: Բայց խնձորի կեղևը պարունակում է պեկտին` նյութ, որի շնորհիվ մարմելադն ամրանում է, ուստի փորձառու և համբերատար տնային տնտեսուհիները չեն հեռացնում խնձորի կեղևը:
Բնական խնձորի մարմելադ պատրաստելու բաղադրատոմսը ձեր առջև է, մի ծուլացեք և պատրաստեք:
Խնձորով մարմելադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խնձոր 3,5 — 4 կիլոգրամ (մաքրված 3 կգ)
_Շաքարավազ 1,2 կիլոգրամ
Խնձորով մարմելադ. Ինչպես պատրաստել
Մարմելադի համար ավելի լավ է վերցնել պինդ, աշնանային խնձորներ: Դրանք ավելի շատ պեկտին են պարունակում:
_Մանրակրկիտ լվանալ խնձորները: Մաքրել դրանք կեղևից և միջուկից, լցնել ջեռոցի տապակի վրա և դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-60 րոպե:
_Թխած խնձորները լցնել քամոցի կամ մաղի մեջ և տրորել: Արդյունքում ստացվում է հարթ, միատարր խյուս:
_Խնձորի սոուսին ավելացնել շաքարավազ, խառնել և դնել թույլ կրակի վրա:
_Ամբողջ ժամանակ խառնելով՝ եփել թույլ կրակի վրա: Զգույշ եղեք, որ զանգվածի կաթիլները չթռչեն ձեզ վրա: Եռալուց հետո եփել մոտ 20 րոպե:
_Արդյունքում խնձորի զանգվածը կդառնա ավելի թանձր ու թափանցիկ: Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, ստացված զանգվածը լցնել դրա մեջ:
_Հարթեցնել ու դնել 70-80 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 3-4 ժամ:
_Այնուհետև անջատեք ջեռոցը և թողեք մարմելադը մնա տապակի վրա:
_5-6 ժամ հետո նորից միացրեք վառարանը, շերտը շրջեք մյուս կողմի վրա և չորացրեք մարմելադը ևս 2-3 ժամ նույն ջերմաստիճանում:
Կտրեք մարմելադի սառեցված շերտը կտորների: Դրանք փաթաթեք յուղաթղթով և դրեք սառնարանում՝ պահեստավորման համար:
Մատուցելիս կարող եք մարմելադը կտրել փոքր խորանարդներով և վրան շաղ տալ շաքարի փոշի, քերած ընկույզ կամ կոկոս: Ձեր երեկոյան թեյին կլինի համեղ հավելում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Լցոնած խնձոր