Խնձորով շոռակարկանդակներ. Կարամելացված նուրբ խնձորի ու կաթնաշոռի իդեալական համադրությունը շքեղ նախաճաշ կլինի

Խնձորով շոռակարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դասական շոռակարկանդակից ավելի համեղ կարող են լինել միայն Խնձորով շոռակարկանդակները:

Դրանք ունեն շատ թարմ և անսովոր համ, որը կգնահատեն նույնիսկ խոհարարական ամենախիստ քննադատները:

Բացի այդ, այս ուտեստը բավականին հեշտ է պատրաստել։ Ավանդական բաղադրատոմսից միակ տարբերությունը խնձորի ավելացումն է։ Լվացված և մաքրված խնձորը պետք է կտրատել և տապակել կարագի ու շաքարավազի հետ՝ թավայի մեջ։

Կատարյալ նախաճաշ պատրաստելու համար պետք է ճիշտ կաթնաշոռ ընտրել։ Նախքան  պատրաստելը, անպայման ազատվեք կաթնամթերքի մեջ պարունակվող ավելորդ շիճուկից: Դա անելու համար կաթնաշոռը լցրեք թանզիֆի մեջ և կախեք այն (օրինակ՝ լվացարանի վրա) և սպասեք, մինչև ավելորդ հեղուկը թափվի:

Խնձորով շոռակարկանդակներ

Խնձորով շոռակարկանդակներ. Բաղադրիչներ

_Կաթնաշոռ 300 գ

_Շաքարավազ 1,5 ճաշի գդալ

_Բրնձի ալյուր 3 ճաշի գդալ

_Աղ 1 պտղունց

_Վանիլին ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

_Կարագ 20 գ

_Խնձոր 1 հատ

_Ձու 1 հատ

Խնձորով շոռակարկանդակներ Խնձորով շոռակարկանդակներ

Խնձորով շոռակարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել խնձորը, կտրատել փոքր խորանարդիկներով:

_Տաքացրեք տապակը կարագով: Վրան մի քանի րոպե խնձորները տաքացնել փոքր քանակությամբ շաքարով։

_Պատրաստել խմորը. Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով։ Դրան ավելացնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, աղ և վանիլին։

_Ձուն հարել, լցնել 1 ճաշի գդալ բրնձի ալյուր, խառնել բոլոր բաղադրիչները, մինչև հարթվեն:

_Կաթնաշոռային զանգվածին ավելացնել արդեն սառած խնձորները, լավ խառնել։

_Ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը 30 րոպե։

_Մնացած ալյուրը մաղել աշխատանքային մակերեսի վրա:

_Թաց ձեռքերով կաթնաշոռային կլոր բլիթներ կազմել։ Ապագա շոռակարկանդակները թաթախել ալյուրի մեջ։

_Օգտագործելով հատուկ կաղապար կամ մեծ տրամագծով բաժակ, շրջանաձև շարժումներ անելով դրանց տալիս ենք կատարյալ ձև:

_Տաքացնել արևածաղկի ձեթը տապակի մեջ։ Տապակել շոռակարկանդակները մինչև ոսկեգույն դառնալը երկու կողմից։

Խնձորով շոռակարկանդակներ

Եթե ​​ցանկանում եք, որ ձեր շոռակարկանդակները ոսկե կեղև ունենան, տապակելուց առաջ դրանք թաթախեք բրնձի ալյուրի և եգիպտացորենի օսլայի մեջ: Այդպես դրսից խրթխրթան կլինեն, իսկ ներսից՝ արտասովոր հյութալի։ Մատուցեք դրանք թթվասերով կամ խտացրած կաթով։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Փքուն ալադի կեֆիրով

Խնդրում ենք Գնահատեք