Դասական շոռակարկանդակից ավելի համեղ կարող են լինել միայն Խնձորով շոռակարկանդակները:
Դրանք ունեն շատ թարմ և անսովոր համ, որը կգնահատեն նույնիսկ խոհարարական ամենախիստ քննադատները:
Բացի այդ, այս ուտեստը բավականին հեշտ է պատրաստել։ Ավանդական բաղադրատոմսից միակ տարբերությունը խնձորի ավելացումն է։ Լվացված և մաքրված խնձորը պետք է կտրատել և տապակել կարագի ու շաքարավազի հետ՝ թավայի մեջ։
Կատարյալ նախաճաշ պատրաստելու համար պետք է ճիշտ կաթնաշոռ ընտրել։ Նախքան պատրաստելը, անպայման ազատվեք կաթնամթերքի մեջ պարունակվող ավելորդ շիճուկից: Դա անելու համար կաթնաշոռը լցրեք թանզիֆի մեջ և կախեք այն (օրինակ՝ լվացարանի վրա) և սպասեք, մինչև ավելորդ հեղուկը թափվի:
Խնձորով շոռակարկանդակներ. Բաղադրիչներ
_Կաթնաշոռ 300 գ
_Շաքարավազ 1,5 ճաշի գդալ
_Բրնձի ալյուր 3 ճաշի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
_Վանիլին ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Կարագ 20 գ
_Խնձոր 1 հատ
_Ձու 1 հատ
Խնձորով շոռակարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել խնձորը, կտրատել փոքր խորանարդիկներով:
_Տաքացրեք տապակը կարագով: Վրան մի քանի րոպե խնձորները տաքացնել փոքր քանակությամբ շաքարով։
_Պատրաստել խմորը. Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով։ Դրան ավելացնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, աղ և վանիլին։
_Ձուն հարել, լցնել 1 ճաշի գդալ բրնձի ալյուր, խառնել բոլոր բաղադրիչները, մինչև հարթվեն:
_Կաթնաշոռային զանգվածին ավելացնել արդեն սառած խնձորները, լավ խառնել։
_Ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը 30 րոպե։
_Մնացած ալյուրը մաղել աշխատանքային մակերեսի վրա:
_Թաց ձեռքերով կաթնաշոռային կլոր բլիթներ կազմել։ Ապագա շոռակարկանդակները թաթախել ալյուրի մեջ։
_Օգտագործելով հատուկ կաղապար կամ մեծ տրամագծով բաժակ, շրջանաձև շարժումներ անելով դրանց տալիս ենք կատարյալ ձև:
_Տաքացնել արևածաղկի ձեթը տապակի մեջ։ Տապակել շոռակարկանդակները մինչև ոսկեգույն դառնալը երկու կողմից։
Եթե ցանկանում եք, որ ձեր շոռակարկանդակները ոսկե կեղև ունենան, տապակելուց առաջ դրանք թաթախեք բրնձի ալյուրի և եգիպտացորենի օսլայի մեջ: Այդպես դրսից խրթխրթան կլինեն, իսկ ներսից՝ արտասովոր հյութալի։ Մատուցեք դրանք թթվասերով կամ խտացրած կաթով։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Փքուն ալադի կեֆիրով