Խնձորով շտրուդել. Ամենահայտնի դասական թխվածքը խնձորով

Խնձորով շտրուդել ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով շտրուդել. Ամենահայտնի դասական թխվածքը խնձորով

Շտրուդելը թխվածք է, որն ունի իր սեփական պատմությունը: Այն առաջին անգամ պատրաստվել է 1696 թվականին Վիեննայում: Այս բաղադրատոմսով խոհարարական գիրքը դեռ պահվում է թանգարանում: Այդուհանդերձ, հպարտանալու բան իսկապես կա. Վիեննական շտրուդելը դարձել է աշխարհի ամենահայտնի աղանդերից մեկը:

 

Խնձորով շտրուդել

Այդ ժամանակից ի վեր շտրուդելի շատ բաղադրատոմսեր հայտնվեցին տարբեր լցոնումներով՝ բալ, ելակ, տանձ, ընկույզ, կակաչի սերմեր, կաթնաշոռ, միս, ձուկ, կաղամբ, կարտոֆիլ: Այնուամենայնիվ ամենահայտնին խնձորի շտրուդելն է:

Հաջողակ շտրուդելի հիմնական գաղտնիքը խմորի մեջ է. Այն պետք է այնքան բարակ լինի, որ ստացվի գրեթե թափանցիկ: Նախկինում խմոր պատրաստելու արվեստին տիրապետում էին միայն լավագույն հացթուխները:
Մենք ձեզ հետ կկիսվեն խնձորի տնական շտրուդելի բաղադրատոմսով: Այս համեղ աղանդերը պատրաստելն այնքան էլ դժվար չէ, ինչպես կարող է թվալ:

Խնձորով շտրուդել

Խնձորով շտրուդել. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խնձոր 1 կգ
  • Ցորենի ալյուր 250 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
  • Շաքարավազ 100 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Դարչին 1 թեյի գդալ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Չամիչ 100 գ
  • Ընկույզ 250 գ
  • Չորահաց 100 գ
  • Կիտրոնի հյութ 100 մլ
  • Ջուր 100 մլ

Խնձորով շտրուդել

Խնձորով շտրուդել. Պատրաստման եղանակը

  1. Ջրի մեջ լուծել մի կաթիլ կերակրի քացախ, հեղուկը լցնել մաղած ալյուրի մեջ, ավելացնել ձուն, աղը, ձիթապտղի յուղը և խմորը հունցեք:
  2. Փաթաթել սննդային թաղանթով կամ փայլաթիթեղով և թողնել տաք տեղում 20-30 րոպե:
  3. Մաքրած խնձորները կտրել սեպերով և թույլ տապակել կարագի մեջ:
  4. Ավելացնել լվացված չամիչները, ընկույզները (նախընտրելի է նախապես տապակած), շաքարն ու դարչինը:
  5. Դնել խմորը ալյուր ցանած վուշե կտորից անձեռոցիկի վրա և սկսել հնարավորինս բարակ գրտնակել:
  6. Ձեռքերով շարունակեք ձգել տարբեր ուղղություններով: Շերտի վրա ցանել կիտրոնի հյութ, շաղ տալ չորաացի փշրանքներ:
  7. Խնձորի միջուկը տարածել խմորի մակերեսի 2/3-ի վրա:
  8. Լցոնով կողքից սկսելով, անձեռոցիկի օգնությամբ գլանափաթեթը ոլորել:
  9. Շտրուդելը տեղափոխել յուղած ջեռոցի տապակի վրա:
  10. Թխել 30 րոպե 200 աստիճանի տակ: Մատուցել շաքարի փոշի ցանելուց հետո:

Խնձորով շտրուդել

Շտրուդելը մատուցել տաք վիճակում, զարդարել շոկոլադե օշարակով կամ պաղպաղակով: Կարկանդակը հյութեղ է, այն կունենա ախորժելի փխրուն կեղև: Կիսվեք ընկերների հետ այս հեքիաթային աղանդերի բաղադրատոմսով:

Խնձորով շտրուդելը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խնձորով աղանդեր

Խնդրում ենք Գնահատեք