Խնձորով փքաբլիթներ. Քնքուշ մրգահամով պոնչիկներ թավայի մեջ

Խնձորով փքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Երբ շառլոտն ու կեքսերը հոգնեցնում են, կարելի է պատրաստել Խնձորով փքաբլիթներ: Բայց, պետք է նշեմ, որ ընտանիքն այն ավելի արագ է ուտում, քան կարող եք հասցնել պատրաստել հաջորդ խմբաքանակը )

Թավայի մեջ բլիթների խմորը շատ պարզ է։ Չնայած այն հանգամանքին, որ այն պատրաստվում է խմորիչով, նույնիսկ պետք չէ այն հասունացնել։

10 րոպեում խմորն եմ պատրաստում, հետո նույնքան էլ ծախսում եմ տապակելու վրա։

Խմորիչով բլիթները տապակելուց հետո անպայման շարեք թղթե սրբիչի վրա, հակառակ դեպքում պոնչիկները շատ յուղոտ կլինեն։

Խնձորով փքաբլիթներ

Խնձորով փքաբլիթներ. Բաղադրիչներ

_Ձու 1 հատ

_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

_Չոր խմորիչ 10 գ

_Կաթ 200 մլ

_Ջուր 100 մլ

_Խնձոր 2 հատ

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

_Ցորենի ալյուր 330 գ

_Վանիլին 5 գ

_Փխրեցուցիչ 10 գ

Խնձորով փքաբլիթներ

Խնձորով փքաբլիթներ

Խնձորով փքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել խնձորները կեղևից և միջուկից։ Դրանց վրա ավելացնել ձուն և շաքարավազը, բաղադրիչները բլենդերով մանրացնել մինչև պյուրեի վիճակ։

_Խնձորի խառնուրդը խառնելով լցնել 40 մլ արևածաղկի ձեթ, խմորիչ, փխրեցուցիչ, տաք ջուր և կաթ։

_Լցնել ալյուրը և վանիլինը, խառնել բաղադրիչները մինչև համասեռ զանգված դառնա:

_Ծածկել այն թաղանթով և թող մնա կես ժամ։

_Տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը։

_Այժմ մետաղյա շերեփ դրեք թավայի մեջ և մեջը լցրեք խմորը:

_Սպասեք, մինչև այն կեղև բռնի, այնուհետև տեղափոխեք թավայի մեջ։

Այս կերպ պետք է տապակել բոլոր բլիթները։

Խնձորով փքաբլիթներ

Խնձորով փքաբլիթները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մանր պոնչիկներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք