Խնձորով և դդմիկով բլիթներ. Նուրբ ուտեստ ամբողջ ընտանիքի համար

Խնձորով և դդմիկով բլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով և դդմիկով բլիթներ. Նուրբ ուտեստ նախաճաշի համար

Խնձորով բլիթները բոլորին ծանոթ են: Բայց եթե դուք նաև դդմիկ ավելացնեք, ապա կստանաք շատ նուրբ ուտեստ, որը շատերին անպայման դուր կգա և կդառնա ձեր ճաշացանկի հիանալի տարր:

Խնձորով և դդմիկով բլիթներ

Խնձորով և դդմիկով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խնձոր 2 հատ

_Դդմիկ 500 գր

_Ձու 2 հատ

_Շաքար 150 գր

_Բուսական յուղ 80 մլ

_Ալյուր 250 գր

_Աղ 0,25 գր

_Սոդա 0,25 գր

Պանրով և խնձորով աղցան

Խնձորով և դդմիկով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել դդմիկը և խնձորը և քերել միջին քերիչով: Ավելի լավ է դդմիկը քերել առանձին լցնել մաղի մեջ և թողնել քամվի կամ քամել ավելորդ հեղուկը:

_Երկու զանգվածները խառնել, ավելացնել ձուն և շաքարավազը, աղը, մաղած ալյուրը սոդայով: Ստանալ թանձր խմոր:

Հուշում. Յուրաքանչյուր ալյուր տարբեր է, ուստի ավելացրեք այնքան, որ ստացվի թանձր խմոր, շատ չտարածվի թավայի մեջ: Եթե ​​ձեզ դուր են գալիս տարբեր համեր, ապա ավելացրեք օրինակ՝ վանիլին:

_Տաքացնել բուսական յուղը և ճաշի գդալով տարածել ​​խմորը:

_Տապակել մի քանի րոպե երկու կողմերից՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Խնձորով և դդմիկով բլիթներ

Ցանկալի է մատուցել մեղրով կամ թթվասերով, շատ համեղ է ստացվում: Եթե ​​սիրում եք խնձորը դարչինի համով, ապա ավելացրեք այս համեմունքը ևս:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սալորով բիսկվիթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք