Խոզի միսը սխտորով. Ջեռոցում թխված համեղ, յուղալի միսը շատ ախորժելի է

Խոզի միսը սխտորով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում թխած Խոզի միսը սխտորով ոչ միայն խելահեղ համեղ է, այլև շատ առողջարար ուտեստ։

Մինչ խոզի ճարպը մարինացվում է, մաքրեք կարտոֆիլը և լավ լվացեք։ Բանջարեղենը շերտերով կտրատել և դնել խոզաճարպի շերտերի միջև։ Փաթաթեք այս ամենը փայլաթիթեղով և դրեք ջեռոցը: Հագեցնող ընթրիքի համար ավելի լավ տարբերակ չկա:

Նման նախուտեստ պատրաստելու համար խորհուրդ ենք տալիս խոզի միսը ճարպի շերտով վերցնել: Պատրաստվող կտորը պետք է բարձր շերտով լինի: Այդ դեպքում այն ​​շատ չի տապակվի, և դուք կստանաք ամենահամեղ ուտեստը:

Խոզի միսը սխտորով
Խոզի միսը սխտորով. Բաղադրիչներ

_ Յուղալի շերտով որովայնի միս 1,5 կգ

_ Աղ 1,5 թեյի գդալ

_ Սև պղպեղ (աղացած)՝ 1 թեյի գդալ

_ Աղացած կարմիր պղպեղ 0,5 թեյի գդալ

_ Սխտոր 1 հատ

_ Չորացրած Դափնու տերև 0,25 թեյի գդալ

_ Ջուր 3 ճաշի գդալ

Խոզի միսը սխտորով Խոզի միսը սխտորով
Խոզի միսը սխտորով. Պատրաստման եղանակը

_ Մսի կտորը հավասար չափի մեծ կտորներով կտրել։

_ Մի ամանի մեջ խառնել սև և կարմիր պղպեղը։ Ավելացնել աղացած դափնու տերև և խոշոր աղ:

_ Մաքրել մի գլուխ սխտորը և ճզմել մամլիչով, ավելացնելնը համեմունքների մեջ։ Ջուր ենք ավելացնում։

_ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։

_ Փոքր դանակով երկու կողմից և վերևից անցքեր բացել։

_ Լցնել այդ անցքերը փոքր քանակությամբ սխտորի խառնուրդով:

_ Մսի կտորը համեմունքներով շփել բոլոր կողմերից։ 2 ժամով դնել սառնարանում։

_ Յուրաքանչյուր կտորը փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ, դնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ։

_ 1 ժամով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_Պատրաստի միսը թողնել փայլաթիթեղի մեջ փաթաթված, մինչև սառչի։

Եփելու ժամանակը կախված է մսի չափից, ուշադրություն դարձրեք։ Եթե կտորը բավականին մեծ է, ապա թխումը կարող է տևել մեկուկես ժամ։

Խոզի միսը սխտորով

Պատրաստի միսը մատուցեք տաք կամ սառը վիճակում և վայելեք դրա անզուգական համը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք