Խոզի մսով ռուլետներ պատրաստում եմ բավական հաճախ, քանի որ սովորական կոտլետներն ու կոլոլակները ժամանակի ընթացքում հասցրել են ձանձրացնել:
Ռուլետներն այնքան սիրված են մեր ընտանիքում էին տնային տնտեսության կողմից, որ այս ուտեստը այժմ սեղանին է դրվում շաբաթը երկու անգամ:
Խոզի մսով ռուլետները հյութալի են, չեն չորանում ջեռոցում։ Գաղտնիքը դրանց պատրաստման ձևի մեջ է։ Նախ պետք է միսը տապակել տապակի մեջ, որպեսզի ոսկե կեղևը հայտնվի, որը թխելու ընթացքում հյութը չի թողնի։ Երբեք մի շրջանցեք տապակման քայլը:
Խոզի մսով ռուլետներ. Բաղադրիչներ
_Խոզի միս 700 գ
_Ձու 2 հատ
_Շամպինիոններ 500 գ
_Սոխ 2 հատ
_Կոշտ պանիր 150 գ
_Կրեմ 200 մլ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Խոզի մսով ռուլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Խոզի միսը մոտավորապես նույն չափի բարակ շերտերով կտրատել։ Ծածկեք դրանք սննդի թաղանթով և երկու կողմից ծեծեք:
_Յուրաքանչյուր կտորին աղ ու պղպեղ անել, շարել իրար վրա, ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել մի քիչ։
_Սոխը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել արևածաղկի ձեթով տաքացրած տապակի մեջ մինչև կիսաթափանցիկ դառնալը։
_Կտրատել սունկը և լցնել սոխի վրա: Տապակել բաղադրիչները, մինչև սնկի հեղուկը ամբողջությամբ գոլորշիանա։ Վերջում միջուկին աղ անել ըստ ճաշակի։
_Պանիրը քերել և պինդ խաշած ձվերը կտրատել խորանարդիկներով։ Բաղադրիչներին ավելացնել սառած սունկը, աղ անել և խառնել։
_Խոզի մսի յուրաքանչյուր կտորի եզրին դնել 1 ճաշի գդալ սնկով միջուկ, փաթաթել ռուլետի նման և ամրացնել ատամի չոփով։
_Տապակը տաքացրեք արևածաղկի ձեթով և տապակեք ռուլետները մինչև ոսկե դարչնագույնը բոլոր կողմերից:
_Հանել ատամի չոփերը և ռուլետները դնել թխման կաղապարի մեջ։
_Դրանց վրա լցնել սերուցք, աղ և պղպեղ անել։
_Թխել կես ժամ՝ 180°C տաքացված ջեռոցում։
Իհարկե, ջեռոցում մսային ռուլետներ պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած համեմունք։ Դուք կարող եք վերցնել ունիվերսալ տարբերակ՝ համեմունք մսի համար: Բայց ավելի լավ է ինքնուրույն ընտրել հենց այն համեմունքները, որոնք կընդգծեն խոզի մսի համը, այլ ոչ թե կփակեն այն։ Վերցրեք յուղալի սերուցք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ռուլետ