Խոզի մսով ռուլետներ. Ջեռոցում թխվող մսային ռուլետները դուր կգան հյութեղ ու համեղ ուտեստների սիրահարներին

Խոզի մսով ռուլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Խոզի մսով ռուլետներ պատրաստում եմ բավական հաճախ, քանի որ սովորական կոտլետներն ու կոլոլակները ժամանակի ընթացքում հասցրել են ձանձրացնել:

Ռուլետներն այնքան սիրված են մեր ընտանիքում էին տնային տնտեսության կողմից, որ այս ուտեստը այժմ սեղանին է դրվում շաբաթը երկու անգամ:

Խոզի մսով ռուլետները հյութալի են, չեն չորանում ջեռոցում։ Գաղտնիքը դրանց պատրաստման ձևի մեջ է։ Նախ պետք է միսը տապակել տապակի մեջ, որպեսզի ոսկե կեղևը հայտնվի, որը թխելու ընթացքում հյութը չի թողնի։ Երբեք մի շրջանցեք տապակման քայլը:

Խոզի մսով ռուլետներ

Խոզի մսով ռուլետներ. Բաղադրիչներ

_Խոզի միս 700 գ

_Ձու 2 հատ

_Շամպինիոններ 500 գ

_Սոխ 2 հատ

_Կոշտ պանիր 150 գ

_Կրեմ 200 մլ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Խոզի մսով ռուլետներ Խոզի մսով ռուլետներ

Խոզի մսով ռուլետներ

Խոզի մսով ռուլետներ. Պատրաստման եղանակը

_Խոզի միսը մոտավորապես նույն չափի բարակ շերտերով կտրատել։ Ծածկեք դրանք սննդի թաղանթով և երկու կողմից ծեծեք:

_Յուրաքանչյուր կտորին աղ ու պղպեղ անել, շարել իրար վրա, ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել մի քիչ։

_Սոխը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել արևածաղկի ձեթով տաքացրած տապակի մեջ մինչև կիսաթափանցիկ դառնալը։

_Կտրատել սունկը և լցնել սոխի վրա: Տապակել բաղադրիչները, մինչև սնկի հեղուկը ամբողջությամբ գոլորշիանա։ Վերջում միջուկին աղ անել ըստ ճաշակի։

_Պանիրը քերել և պինդ խաշած ձվերը կտրատել խորանարդիկներով։ Բաղադրիչներին ավելացնել սառած սունկը, աղ անել և խառնել։

_Խոզի մսի յուրաքանչյուր կտորի եզրին դնել 1 ճաշի գդալ սնկով միջուկ, փաթաթել ռուլետի նման և ամրացնել ատամի չոփով։

_Տապակը տաքացրեք արևածաղկի ձեթով և տապակեք ռուլետները մինչև ոսկե դարչնագույնը բոլոր կողմերից:

_Հանել ատամի չոփերը և ռուլետները դնել թխման կաղապարի մեջ։

_Դրանց վրա լցնել սերուցք, աղ և պղպեղ անել։

_Թխել կես ժամ՝ 180°C տաքացված ջեռոցում։

Խոզի մսով ռուլետներ

Իհարկե, ջեռոցում մսային ռուլետներ պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած համեմունք։ Դուք կարող եք վերցնել ունիվերսալ տարբերակ՝ համեմունք մսի համար: Բայց ավելի լավ է ինքնուրույն ընտրել հենց այն համեմունքները, որոնք կընդգծեն խոզի մսի համը, այլ ոչ թե կփակեն այն։ Վերցրեք յուղալի սերուցք:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ռուլետ

Խնդրում ենք Գնահատեք