Խոզի մսով ռուլետ. Հագեցնող, համեղ նախուտեստ

Խոզի մսով ռուլետ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Խոզի մսով ռուլետ. Հագեցնող, համեղ նախուտեստ

Այս սառը նախուտեստի բաղադրատոմսը շատերին է ծանոթ, բայց պատրաստման եղանակը կարող է փոփոխվել, քանի որ, այն մեր սեղաններին շատ հաճախ է հայտնվում:

Իրականում սրա պատրաստման համար կարելի է վերցնել ցանկացած միս: Հավով տարբերակը կգնահատեն նրանք, ովքեր նախընտրում են ավելի թեթև նախուտեստներ: Բայց խոզի մսով տարբերակն իրականում շատ ավելի հագեցնող ու համեղ կլինի:

Ռուլետը հարմար է պատրաստել պլաստիկ շշի մեջ: Դա շատ պրակտիկ է, բացի այդ պատրաստի վիճակում գեղեցիկ տեսք ունի: Նախուտեստն իրենով շատ անուշաբույր է և քնքուշ: Բայց դրան կարող եք ավելացնել նաև ձեր նախընտրած համեմունքները:

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի միս 2,5 կգ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Ջուր 1,5 լ
  • Սոխ 1 հատ
  • Դափնու տերև 2 հատ
  • Համեմունք 3 հատ
  • Սև պղպեղ 10 հատ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
  • Աղ 1 ճաշի գդալ

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը

  1. Վերցնել խոզի 2 սրունք, լվանալ և դնում մեծ կաթսայի մեջ: Լցնել ջուր, ավելացնել կեղևը չմաքրած սոխ, դափնու տերևներ և պղպեղի հատիկներ:
  2. Կաթսան կափարիչով ծածկել և հասցնել եռման: Իջեցնել կրակը, փրփուրը հեռացնել գդալով, աղ անել և եփել 3-4 ժամ, կիսով չափ ծածկված կափարիչով:
  3. Ժամը մեկ շրջել սրունքները, այդպեսով, նրանք հավասարապես կպատրաստվեն: Հետևեք, որ չկպչեն կաթսայի հատակին:
  4. Պատրաստի սրունքները հանել արգանակից և թող մի փոքր սառչեն:
  5. Այնուհետև ձեռքերով բաժանել միսը ոսկորներից մեծ կտորներով, մաքրել ոսկորներից և ջլերից:
  6. Սխտորը քերել մանր քերիչով, ավելացնել աղացած պղպեղը և խառնել:
  7. Վերցնել պլաստիկ շիշ և կտրել վերևի մասը: Մսի կտորները տեղավորել շշի մեջ՝ արանքներում սխտոր լցնելով:
  8. Մաղի միջոցով լցնել 200-250 մլ արգանակ, գդալի օգնությամբ այն հավասարաչափ բաշխելով շշի մեջ: Թողնել սառնարանում ողջ գիշեր:
  9. Պատրաստի նախուտեստը հանել շշից՝ այն կտրելով խոհանոցային մկրատի կամ դանակի օգնությամբ: Կտրել հավաասարաչափ կտորներով և շարել ափսեի մեջ:

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով ռուլետ

Խոզի մսով այս ուտեստը կարելի է հաճախ եփել, քանի որ կոնկրետն այդ մսակտորները մատչելի գին ունեն: Միևնույն ժամանակ, այն հիանալի տեսք կունենա տոնական սեղանի վրա:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք