Խոզի մսով տապակա. Տնական ոճով նրբահամ ու հյութեղ, ախորժելի կերակուր, որն այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստելը շատ պարզ է: տնային խոզի տապակ Նման ուտեստը չի կարելի անվանել դիետիկ, բայց այն հնարավորինս տաքացնում և հագեցնում է ձեզ:
Դասական տարբերակում այս ուտեստն, իհարկե, տապակվում է կարտոֆիլով և խոզի մսով: Դուք կարող եք օգտագործել սունկ այս բաղադրատոմսին, բայց դա պարտադիր չէ: Խոհարարության վերջին փուլում ավելացված թթվասերը հատուկ համ կտա խոզի մսով տապակային:
Содержание
Խոզի մսով տապակա. Բաղադրիչները
- Խոզի միս — 0,5 կգ
- Կարտոֆիլ — 1 կգ
- Սոխ — 100 գր
- Գազար -150 գր
- Թթվասեր — 200 գր
- Աղ, պղպեղ
- Բուսական յուղ
Խոզի մսով տապակա. Պատրաստման եղանակը
- Եկեք սկսենք պատրաստել մեր բաղադրատոմսով Խոզի մսով տապական: Միսը կտրատել փոքր կտորներով և այն լցնել նախապես տաքացրած բուսական յուղով թավայի մեջ:
- Տապակել միսը բարձր կրակի վրա, երբեմն խառնելով 2-3 րոպե:
- 2 րոպե անց կրճատել ջերմությունը և մսին ավելացնել կտրատած սոխ: Այս ուտեստի համար մթերքները շատ մանր կտրատել պետք չէ, հակառակ դեպքում Խոզի մսով տապական կարող է «շիլաշփոթ» դառնալ:
- Լավ խառնել ամեն ինչ, տապակել 3 րոպե և ավելացնել կարտոֆիլ, որը կտրատվել է միջին չափի կտորներով:
- Հետո ավելացնել կտրատած գազար: Եթե այն շատ մեծ չէ, ապա կարելի է կտրել շրջանակներով, իսկ եթե մեծ է, ապա կես օղակներով:
- Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, ավելացնել 100 մլ ջուր և եփել ցածր կրակի վրա, կափարիչը ծածկած: Շոգեխաշել մոտ 35 րոպե: Այնուհետև ավելացնել աղ և պղպեղ:
- Վերջում մնաց եզրափակիչ քայլը` խոզի մսով տապակայի մեջ ավելացնել թթվասեր:
- Այժմ խառնել թավայի պարունակությունը, անջատել կրակը և ծածկել կափարիչով: Ուտեստը պետք է մնա, համերի վերջնական արտահայտման համար մոտ 5-10 րոպե:
Խոզի մսով տապական պատրաստ է: Կարող եք լցնել ափսեի մեջ և մատուցել: Սրա հետ մատոցվող հիանալի լրացումը թարմ կաղամբով աղցանն է:
Բարի ախորժակ:
Տապակայի սիրահարներին առաջարկում ենք պատրաստել նաև այս համեղ ուտեստը.
Facebook Comments