Ի տարբերություն մսի, խորոված բանջարեղեն ուտելուց հետո ստամոքսում ծանրության զգացում չի մնում։ Դրանք կարող են ծառայել որպես նախուտեստ կամ որպես հիմնական ուտեստ կամ կողմնակի ճաշատեսակ: Եթե խորոված բանջարեղենը հովացել է, կարող եք դրանցից անսովոր աղցան պատրաստել։
Համեղ մարինացված բանջարեղենը շատ արագ է եփվում: Մարինացրեք բանջարեղենը ընդամենը 10 րոպե և նույնքան ժամանակ պահեք գրիլի վրա։ Բանջարեղենը լավ համադրվում է տարբեր սոուսների հետ, բայց նույնիսկ առանց դրանց, նրանց համը գերազանց է:

Խորոված բանջարեղեն. Բաղադրիչներ
_Սմբուկ 1կգ
_Շամպինիոններ 1 կգ
_Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
_Ձիթապտղի յուղ 250 մլ
_Խնձորի քացախ 190 մլ
_Բալզամիկ քացախ 60 մլ
_Սոյայի սոուս 50 մլ
_Սխտոր 5–6 պճեղ
_Պապրիկա 2 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Խորոված բանջարեղեն. Պատրաստման եղանակը
_Մարինադը պատրաստելու համար միացրեք ձիթապտղի յուղը, խնձորի քացախը և բալզամիկ քացախը:
_Լվանալ բանջարեղենը: Սմբուկը կտրատել երկայնական շերտերով կամ շրջանակներով, մեծ շամպինիոնները կարելի է կիսով չափ կտրել, մանրերը թողնել ամբողջական, պղպեղը կտրատել լայն շերտերով մեջ։
_Բոլոր բանջարեղեններն ու սունկը լցնել կաթսայի մեջ, վրան քամել սխտորը։ Դրանից հետո ավելացնել պապրիկան, սև պղպեղը, սոյայի սոուսը և լցնել մարինադի վրա։
_Խառնել բանջարեղենը և թողնել 10 րոպե, երբեմն խառնելով:
_Բանջարեղենն ու սունկը դնել գրիլի վրա և տապակել 10 րոպե տաք ածուխների վրա։
Եթե պատրաստվում եք խնջույքի, հիշեք այս պարզ բաղադրատոմսը: Այս ուտեստը ձեզ ոչ պակաս հաճույք կպարգևի, քան մսով խորովածը:
Բարի ախորժակ: