Խորտիկ պանիր. Կաթը խառնում ենք սամիթի հետ և ստանում համեղ նախաճաշ

Խորտիկ պանիր ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տարատեսակ հավելումներով Խորտիկ պանիր շատ տնային տնտեսուհիներ են պատրաստում: Տնական պանիրն այլեւս ոչ ոքի չի զարմացնում։

Ես ձեզ առաջարկում եմ նախաճաշի սենդվիչների համար սամիթով խորտիկ պանրի բաղադրատոմս:

Խորտիկ պանիր

Խորտիկ պանիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ սամիթ 1 փունջ

_ յուղալի կաթ 1 լ

_ բնական մածուն կամ թթվասեր 200 գ

_ ձու 3 հատ

_ աղ 1 թեյի գդալ

_ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Խորտիկ պանիր

Խորտիկ պանիր. Պատրաստման եղանակը

_ Սամիթը լվանալ և չորացնել, դանակով մանր կտրատել։

_ Սամիթը լցնել կաթսայի մեջ լցված կաթի վրա, դնել կրակի վրա, մինչև տաքանա։

_ Մածունը կամ յուղալի թթվասերը խառնել ձվի, աղի և պղպեղի, պապրիկայի կամ պղպեղի խառնուրդին։ Զանգվածը հարել հարիչով մինչև հարթ լինի։

_ Մածնային զանգվածը լցնել տաք կաթի մեջ, խառնել և եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 10 րոպե։

_ Նայեք զանգվածի վիճակին՝ երբ շիճուկն արդեն առանձնացել է և պանրի փաթիլներ հայտնվեն, անջատեք կրակը, կափարիչով փակեք կաթսան և թողեք 10 րոպե։

_ Զանգվածը լցնել թանզիֆով ծածկված մաղի մեջ, վրան թանզիֆով ծածկել և ծանրոց դնել, որպեսզի շիճուկը լավ քամվի, իսկ պանիրը պնդանա։

Խորտիկ պանիր Խորտիկ պանիր

Առավոտյան սենդվիչներով այսպիսի նուրբ, բուրավետ ու առողջարար պանիր ենք ուտելու։ Պանրի զանգվածին կարող եք ավելացնել ձեր ճաշակի ցանկացած կանաչի, անուշաբույր կանաչիներ և համեմունքներ, չոր բանջարեղեն։ Օրինակ՝ այն շատ համեղ է արևի տակ չորացրած լոլիկով և քաղցր պղպեղի շերտերով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խաչապուրի թավայի մեջ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք