Ծաղկակաղամբով սթեյք. Շքեղ ու ախորժելի ռեստորանային ուտեստը մատուցեք ընթրիքին և հմայեք հյուրերին

Ծաղկակաղամբով սթեյք ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ծաղկակաղամբով սթեյք. Չնայած այն հանգամանքին, որ սթեյք բառը բառացիորեն թարգմանվում է որպես «մի կտոր միս», այն վաղուց դուրս է եկել տավարի մսով դասական ուտեստի խոհարարական հայեցակարգից:

Այն բանից հետո, երբ այս բառով սկսեցին կոչվել տապակած խոզի և թռչնի միս, գործընթացն այլևս հնարավոր չէր դադարեցնել։ Արդյունքում, մենք ունենք հարյուրավոր հիանալի բաղադրատոմսեր՝ օգտագործելով բաղադրամասերի լայն տեսականի, որոնք հիանալի կերպով հարմարվում են գրիլ պատրաստելու համար: Ծաղկակաղամբը դրանցից մեկն է։

Այս ձյունաճերմակ ծաղկաբույլերը պարզապես նախատեսված են դրա համար. մեկ գլուխ կաղամբից մի քանի սթեյք է ստացվում։ Համեմունքների ճիշտ ընտրության դեպքում նուրբ ուտեստն ուղղակի հիանալի կստացվի:

Ծաղկակաղամբով սթեյք
Ծաղկակաղամբով սթեյք. Բաղադրիչներ

_Ծաղկակաղամբ 1 գլուխ

_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ

_Կոճապղպեղ 1 թեյի գդալ

_Սուսամբար 1 թեյի գդալ

_Քրքում 0,5 թեյի գդալ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_Լոլիկ 2 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Մանանեխ 1 ճաշի գդալ

_Գետնանուշ 100 գ

Ծաղկակաղամբով սթեյք Ծաղկակաղամբով սթեյք

Ծաղկակաղամբով սթեյք. Պատրաստման եղանակը

_Կաղամբի գլուխը լվանալ, հեռացնել տերևները և կտրատել 2–2,5 սմ հաստությամբ սթեյքերի։

_Թարմ քերած կոճապղպեղը խառնել սուսամբարի, սև պղպեղի, քրքումի և աղի հետ, ավելացնել ձեթը և հարել։

_Խառնուրդը քսել սթեյքերի վրա, դնել թավայի մեջ և քսել մյուս կողմից։ Տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:

_Մինչ սթեյքերը եփվում են, պատրաստեք սոուսը։

_Թխել լոլիկն ու սոխը ջեռոցում 10 րոպե՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_Լոլիկները մաքրել և բանջարեղենը բլենդերով մանրացնել սոուսի մեջ, ավելացնել մանանեխն ու աղը՝ ըստ ճաշակի:

_Սթեյքերի վրա լցնել սոուսը և վրան ցանել մանրացված գետնանուշ։

Ծաղկակաղամբով սթեյք

Մատուցեք ուտեստը որպես թեթև ընթրիք կամ մսի կողմնակի ճաշատեսակ: Մեկ այլ հաճելի բոնուս այն է, որ ուտեստը հարմար է նրանց համար, ովքեր նիհարելու խիստ դիետաներ են պահում:

Բարի ախորժակ!

Խնդրում ենք Գնահատեք