Ծաղկակաղամբ պանրով. Նուրբ ու համեղ ջեռեփուկ

ծաղկակաղամբ պանրով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ծաղկակաղամբ պանրով. Նուրբ ու համեղ ջեռեփուկ, որը ուժ ու եռանդ կտա ձեզ:

Այսօր մենք պատրաստելու ենք ջեռոցում թխած ծաղկակաղամբը պանրով: Այս թեթև և համեղ ուտեստը հարմար է որպես կողային ուտեստ, հատկապես գարնանը և ամռանը, երբ մարմնին անհրաժեշտ է թեթև և առողջ սնունդ: Մի քանի պարզ քայլեր են պետք որ ջեռոցում պատրաստենք քնքուշ ծաղկակաղամբ, որի վրա ախորժելիորեն հալվել է պանիրը:

ծաղկակաղամբ պանրով

Ծաղկակաղամբ պանրով. Բաղադրությունը.

  • ծաղկակաղամբ — 700 գր
  • սերուցք 15% — 500 մլ
  • պանիր — 150 գր
  • կարագ — 1 ճաշի գդալ
  • ալյուր — 1 ճաշի գդալ
  • աղ, պղպեղ

ծաղկակաղամբ պանրով

Ծաղկակաղամբ պանրով. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ անհրաժեշտ է ծաղկակաղամբը բաժանել ծաղկաբույլերի: Դրանից հետո այն աղ արած եռացած ջրի մեջ և եփել 8-10 րոպե:
  2. Այնուհետև հանել կաղամբը քամոցով: Եփած ծաղկակաղամբը պետք է մանրացնել ավելի փոքր ծաղկաբույլերով և դնել հրակայուն ձևամանի մեջ:
  3. Հաջորդը, պանիրը քերել մանր կտորներով (այդպես որ այն ավելի արագ կհալվի):
  4. Տապակի մեջ հալեցնել կարագը, դրան ալյուր ավելացնել և թեթև տապակել:
    Այնուհետև սերուցքը լցնել տապակի մեջ և հասցնել եռման:
  5. Սերուցքի եռալուց հետո ավելացնել պանիրը և մանրակրկիտ խառնել մինչև լավ հալվի:
  6. Լցնել ծաղկակաղամբի վրա այս սոուսը և դնել ջեռոցում, որը նախապես տաքացվել է մինչև 180 աստիճանի: Թխել 25-30 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ձևավորվի:

ծաղկակաղամբ պանրով

Ծաղկակաղամբը պանրով պատրաստ է: Նախքան ծաղկակաղամբը սեղանին մատուցելը, զարդարեք մանրացված կանաչիներով:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք