Ծիրանի մուրաբա առանց պտուղները եփելու. Այս քաղցրեղենն առավել լավ է պահպանում Ծիրանի բնական համը, բույրը և ամենակարևորը` օգտակարությունը:
Մուրաբան ունենում է ամբողջական կտորներ և տպավորություն է, որ ուտում եք գրեթե թարմ միրգը: Բացի պտղամսից, որը պահպանում է գեղեցիկ տեսքը, մուրաբայի անուշաբույր օշարակը պարզապես հեքիաթային է: Այս մուրաբան արժե պատրաստել, դուք չեք զղջա դրա համար:
Ծիրանի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 3 կգ ծիրան
- 2 կգ 250 գ շաքար
- 500 մլ ջուր
- 4 գրամ կիտրոնաթթու
Ծիրանի մուրաբա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Լվանալ և կիսել ծիրանները:
- Խառնել ջուրը և շաքարը և դնել կրակի վրա: Օշարակը եփել կրակի վրա առաջին անգամ 25 րոպե, վերջում ավելացնել կիտրոնաթթուն:
- Ծիրանի կտորները լցնել եռացրած օշարակի մեջ և թողնել 30 րոպե: Օշարակից հեռացնել ծիրանի կտորները գդալով, իսկ օշարակը կրկին դնել կրակի վրա և եփել 20 րոպե, օշարակը հանել կրակից և կրկին ավելացրեք ծիրանները:
- Կրկին մի կողմ դնել օշարակով ամանը ևս 30 րոպե և հեռացնել հատապտուղները: Օշարակը երրորդ անգամ դնել կրակի վրա և 20 րոպե եփել, հեռացնել փրփուրը, ավելացնել ծիրանները:
- Օշարակը ծիրանի հետ միասին լցնել բանկաների մեջ: Բանկաները բնականաբար պետք է ստերիլիզացված լինեն:
- Կափարիչներով ամուր փակել բանկաները, այնուհետև շրջել դրանք գլխիվայր և թույլ տվեք սառչի այս ձևով: Պահել մութ տեղում:
Ծիրանի մուրաբան առանց պտուղները եփելու պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: