Ծիրանի ջեմով թխվածք. Քաղցր ու համեղ աղանդեր կպատրաստեք 5 րոպեում թեկուզ ամեն օր և չեք ձանձրանա

Ծիրանի ջեմով թխվածք ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ուզում ենք ձեզ ներկայացնել Ծիրանի ջեմով թխվածք պատրաստելու բաղադրատոմս: , Այն կարող եք ցանկացած սեղանին մատուցել որպես  լիարժեք աղանդեր։

Աղանդերի պատմությունը կարող է մեզ համար անսպասելի լինել: Պարզվում է, որ աղանդերը հատուկ քաղցր ուտեստ չի եղել՝ կրեմի առատությամբ և փխրուն խմորով։

Միջնադարում ճաշից հետո մնացած մնացորդները համարվում էին աղանդեր: Որպես կանոն, դրանք հավաքվում էին երեխաների համար որպես կեսօրից հետո ուտելու խորտիկ:

Հետագայում ընթրիքից առաջ ուտելու ավանդույթը սկսեց տեղափոխվել էլիտայի շարքեր։ Այնուամենայնիվ, բարձր հասարակության մարդիկ մնացորդներ չէին ուտում: Նրանց համար աղանդեր էին պատրաստում, որոնք կարող էին տպավորվել։

Ենթադրվում էր, որ քաղցրավենիքները և թխվածքաբլիթները պետք է ուտել թեյի հետ, որպեսզի շատ քաղցր չթվա։

Ծիրանի ջեմով թխվածք

Ծիրանի ջեմով թխվածք. Բաղադրիչներ

_ձվի սպիտակուց — 1 հատ

_բուսական յուղ — 50 մլ

_ձու — 1 հատ

_շաքարավազ — 800 գ

_թխում փոշի — 8 գ

_կաթ — 290 մլ

_վանիլային շաքար — 8 գ

_դեղնուցներ — 2 հատ

_ալյուր — 170 գ

_եգիպտացորենի օսլա — 1,5 ճաշի գդալ

_ծիրանի ջեմ — 100 գ

Ծիրանի ջեմով թխվածք

Ծիրանի ջեմով թխվածք. Պատրաստման եղանակը

_Կաթսայի մեջ խառնել 170 մլ կաթը սովորական (20 գ) և վանիլային շաքարավազների, դեղնուցների և ալյուրի հետ։

_Հարել բաղադրիչները մինչև հարթվի, միջին ջերմության վրա հասցնել թանձրության: Չմոռանաք անընդհատ խառնել զանգվածը։

_Առանձին ամանի մեջ ջարդել ձուն, ավելացնել սպիտակուցը և մնացած շաքարավազը, հարել մինչև ավազահատիկները լուծվեն։

_Կաթը լցնել ձվի զանգվածի մեջ և շարունակել հարել։

_Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի հետ, մաղել կաթի խառնուրդի մեջ։ Պետք է թանձր ու կպչուն միատարր խմոր հունցել։

_Խմորը տեղափոխել տորթի փոքր ձևամանների մեջ։ Յուրաքանչյուր ձևամանի մեջ լցնել մի քանի ճաշի գդալ խմոր: Խմորի մակերեսին քսել նախապես պատրաստված կրեմը։

_Կրեմը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ և խմորի վերևում ստեղծում ենք վեց թևով ձյան փաթիլներ։

_Թխվածքաբլիթները թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։

_Թխելուց հետո պետք է թխվածքաբլիթները զարդարել շաքարի փոշիով, յուրաքանչյուրի վրա  մի կաթիլ ծիրանի մուրաբա։

Ծիրանի ջեմով թխվածք

Ստացվում են տնական անուշահոտ թխվածքաբլիթներ՝ հարմար երեխաների և մեծահասակների համար։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք