Ուզում ենք ձեզ ներկայացնել Ծիրանի ջեմով թխվածք պատրաստելու բաղադրատոմս: , Այն կարող եք ցանկացած սեղանին մատուցել որպես լիարժեք աղանդեր։
Աղանդերի պատմությունը կարող է մեզ համար անսպասելի լինել: Պարզվում է, որ աղանդերը հատուկ քաղցր ուտեստ չի եղել՝ կրեմի առատությամբ և փխրուն խմորով։
Միջնադարում ճաշից հետո մնացած մնացորդները համարվում էին աղանդեր: Որպես կանոն, դրանք հավաքվում էին երեխաների համար որպես կեսօրից հետո ուտելու խորտիկ:
Հետագայում ընթրիքից առաջ ուտելու ավանդույթը սկսեց տեղափոխվել էլիտայի շարքեր։ Այնուամենայնիվ, բարձր հասարակության մարդիկ մնացորդներ չէին ուտում: Նրանց համար աղանդեր էին պատրաստում, որոնք կարող էին տպավորվել։
Ենթադրվում էր, որ քաղցրավենիքները և թխվածքաբլիթները պետք է ուտել թեյի հետ, որպեսզի շատ քաղցր չթվա։
Ծիրանի ջեմով թխվածք. Բաղադրիչներ
_ձվի սպիտակուց — 1 հատ
_բուսական յուղ — 50 մլ
_ձու — 1 հատ
_շաքարավազ — 800 գ
_թխում փոշի — 8 գ
_կաթ — 290 մլ
_վանիլային շաքար — 8 գ
_դեղնուցներ — 2 հատ
_ալյուր — 170 գ
_եգիպտացորենի օսլա — 1,5 ճաշի գդալ
_ծիրանի ջեմ — 100 գ
Ծիրանի ջեմով թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_Կաթսայի մեջ խառնել 170 մլ կաթը սովորական (20 գ) և վանիլային շաքարավազների, դեղնուցների և ալյուրի հետ։
_Հարել բաղադրիչները մինչև հարթվի, միջին ջերմության վրա հասցնել թանձրության: Չմոռանաք անընդհատ խառնել զանգվածը։
_Առանձին ամանի մեջ ջարդել ձուն, ավելացնել սպիտակուցը և մնացած շաքարավազը, հարել մինչև ավազահատիկները լուծվեն։
_Կաթը լցնել ձվի զանգվածի մեջ և շարունակել հարել։
_Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի հետ, մաղել կաթի խառնուրդի մեջ։ Պետք է թանձր ու կպչուն միատարր խմոր հունցել։
_Խմորը տեղափոխել տորթի փոքր ձևամանների մեջ։ Յուրաքանչյուր ձևամանի մեջ լցնել մի քանի ճաշի գդալ խմոր: Խմորի մակերեսին քսել նախապես պատրաստված կրեմը։
_Կրեմը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ և խմորի վերևում ստեղծում ենք վեց թևով ձյան փաթիլներ։
_Թխվածքաբլիթները թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։
_Թխելուց հետո պետք է թխվածքաբլիթները զարդարել շաքարի փոշիով, յուրաքանչյուրի վրա մի կաթիլ ծիրանի մուրաբա։
Ստացվում են տնական անուշահոտ թխվածքաբլիթներ՝ հարմար երեխաների և մեծահասակների համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ