Ծույլ խաչապուրի. 15 րոպե և պատրաստ է նախաճաշը կամ ընթրիքը

Ծույլ խաչապուրի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այս պարզ և արագ բաղադրատոմսով կարելի է թավայի մեջ պատրաստել շատ համեղ և փափուկ Ծույլ խաչապուրի։

Ծույլ խաչապուրի

Ծույլ խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 1 հատ

_Շաքար 0,5 թեյի գդալ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Կաթ 1 բաժակ

_Ալյուր 1 բաժակ

_Պանիր 100 գր

_Հալած պանիր 1 հատ

_Կանաչ սոխ և սամիթ՝ ըստ ճաշակի

Ծույլ խաչապուրի

Ծույլ խաչապուրի

Ծույլ խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը

_Ձուն, աղն ու շաքարավազը հարել խառնիչով, մինչև հարթ լինի։

_Ավելացնել կաթն ու շարունակել հարել։

_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ և մաս-մաս ավեալցնել զանգվածին և միատարր խմոր անել։

_Կոշտ պանիրը և հալած պանիրը քերել խոշոր քերիչով և ավելացնել զանգվածին։

Հուշում. որպեսզի հալած պանիրն արագ քերվի և չկպչի՝ 40 րոպե սառեցրեք սառնարանում։

_Խմորը խառնել։

_Մի փունջ կանաչ սոխն ու սամիթը կտրատել, որը նույնպես լցնել խմորի մեջ, խառնել։

_Տապակին բուսայուղ քսել, լցնել խմորը։

_Տապակել ցածր ջերմության վրա, կափարիչով ծածկված՝ 10 րոպե:

_Հարթ ափսեի միջոցով շրջել և տապակել երկրորդ կողմը՝ նույնպես 5-7 րոպե։

Ծույլ խաչապուրի

Այս ծույլ խաչապուրին փափուկ է, թեթև, լավ թխված և հիանալի է նախաճաշի կամ ճաշի, ընթրիքի համար՝ որպես հացին այլընտրանք:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խաչապուրի թավայի մեջ 2 րոպեում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք